Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Συναντήσεις - Δράσεις - Συμμετοχές arrow Συνάντηση του Ειδικού Γραμματέα Θρησκευτικής και Πολιτιστικής Διπλωματίας, Δρ Ευ. Λιανού Λιάντη, με τον Πρέσβη των ΗΠΑ, G. Pyatt (07.05.2019)

Συνάντηση του Ειδικού Γραμματέα Θρησκευτικής και Πολιτιστικής Διπλωματίας, Δρ Ευ. Λιανού Λιάντη, με τον Πρέσβη των ΗΠΑ, G. Pyatt (07.05.2019)

Τρίτη, 07 Μαΐου 2019

Ο Ειδικός Γραμματέας Θρησκευτικής και Πολιτιστικής Διπλωματίας, Δρ Ευστάθιος Λιανός Λιάντης, συναντήθηκε σήμερα με τον Πρέσβη των ΗΠΑ, Geoffrey R. Pyatt, ο οποίος τον συνεχάρη για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του, ως Ειδικού Απεσταλμένου για την Καταπολέμηση του Αντισημιτισμού και την Προάσπιση της Μνήμης του Ολοκαυτώματος.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η προοπτική συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ στην προσπάθεια εξάλειψης του Αντισημιτισμού, η οποία αποτελεί υψηλή προτεραιότητα και των δύο χωρών. Επιπλέον, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τον γεωπολιτικό ρόλο της θρησκείας και τα περιστατικά θρησκευτικού εξτρεμισμού, που τον τελευταίο καιρό παρατηρούνται σε παγκόσμιο επίπεδο.

Κοινή υπήρξε η διαπίστωση ότι χρειάζεται συνεργασία τόσο σε πολιτικό όσο και σε ακαδημαϊκό επίπεδο, προκειμένου να διαμορφωθεί το πλαίσιο συνεργασίας και το περιεχόμενο των πολιτικών που θα στοχεύουν στη δραστική αντιμετώπιση της μισαλλοδοξίας και την αφομοίωση των ανθρωπιστικών αξιών της θρησκευτικής ελευθερίας, του πλουραλισμού και του σεβασμού στις θρησκευτικές πεποιθήσεις και παραδόσεις.