Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Συναντήσεις - Δράσεις - Συμμετοχές arrow Συνάντηση του Υφυπουργού Εξωτερικών, Αντώνη Διαματάρη, με εκπροσώπους της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών (Αθήνα, 30.07.2019)

Συνάντηση του Υφυπουργού Εξωτερικών, Αντώνη Διαματάρη, με εκπροσώπους της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών (Αθήνα, 30.07.2019)

Τρίτη, 30 Ιουλίου 2019

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών, Νικόλαο Ουζούνογλου και τον Γενικό Γραμματέα, Νικόλαο Αναγνωστόπουλο, είχε σήμερα στο γραφείο του ο Υφυπουργός Εξωτερικών για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Αντώνης Διαματάρης.

Ο κ. Ουζούνογλου ενημέρωσε τον Υφυπουργό Εξωτερικών για τους σκοπούς της Ομοσπονδίας, βασικότερος μεταξύ των οποίων είναι η ενίσχυση των δεσμών των Κωνσταντινουπολιτών της διασποράς με τους ομογενείς στην Κωνσταντινούπολη. Η Ομοσπονδία αποτελεί την παγκόσμια ένωση των Κωνσταντινουπολιτών, με σωματεία στην Ελλάδα, τη Γερμανία, την Ελβετία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ. Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας αναφέρθηκαν, επίσης, στα θέματα που απασχολούν σήμερα τους ομογενείς στην Κωνσταντινούπολη, όπως το δημογραφικό, η διαχείριση της κοινοτικής περιουσίας και η ομογενειακή παιδεία.

Από πλευράς του, ο κ. Διαματάρης εξήρε το έργο της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών και υπογράμμισε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της πολιτείας για τους απανταχού ομογενείς. Ο κ. Υφυπουργός τόνισε επίσης στους συνομιλητές του ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να συνδράμει στην αντιμετώπιση των θεμάτων που απασχολούν την ομογένεια της Κωνσταντινούπολης.