Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Συναντήσεις - Δράσεις - Συμμετοχές arrow Συνάντηση του Υφυπουργού Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, με τον Μητροπολίτη Μεξικού και Κεντρικής Αμερικής, κ. Αθηναγόρα (Αθήνα, 21.09.2017)

Συνάντηση του Υφυπουργού Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, με τον Μητροπολίτη Μεξικού και Κεντρικής Αμερικής, κ. Αθηναγόρα (Αθήνα, 21.09.2017)

Πέμπτη, 21 Σεπτέμβριος 2017

Ο ΥΦΥΠΕΞ, Τέρενς Κουίκ, συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Μεξικού και Κεντρικής Αμερικής, κ. Αθηναγόρα, στο Υπουργείο Εξωτερικών, όπου έγινε αλληλοενημέρωση για τις μετασεισμικές επιπτώσεις που αφορούν τους Έλληνες ομογενείς του Μεξικού. Διαπιστώθηκε, για μία ακόμα φορά ότι, πλην ζημιών σε ορισμένα οικήματα, δεν υπήρξε καμία άλλη αρνητική επίπτωση, επιβεβαιώνοντας έτσι τα στοιχεία που είχε δώσει στον Υφυπουργό η Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μεξικού, κα Γεωργία Μπουτζιάνη, περί μη ύπαρξης τραυματιών ή απωλειών μεταξύ των εκεί ομογενών.

Ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος με έδρα το Μεξικό έχει την ιερατική ευθύνη για 20 χώρες της Κεντρικής Αμερικής, συμπεριλαμβανομένων των Παναμά, Κούβας, Κολομβίας, Βενεζουέλας, Νικαράγουας κ.α., παρουσίασε στον Υφυπουργό τις δράσεις της Μητρόπολής του, οι οποίες περιλαμβάνουν σημαντικά έργα, κυρίως στον κοινωνικό τομέα, για κάθε χώρα χωριστά.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, διαβεβαίωσε ότι ο Σεβασμιώτατος θα έχει κάθε δυνατή βοήθεια σε θέματα σχετιζόμενα με τις κοινές δράσεις της Μητρόπολης Μεξικού με τους λίγους, αλλά πολύ δυναμικούς Έλληνες στις χώρες ευθύνης του, τονίζοντας ότι, για τα εκκλησιαστικά ζητήματα, θα έχει και την πλήρη στήριξη του αρμόδιου Υφυπουργού Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη.