Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Συναντήσεις - Δράσεις - Συμμετοχές arrow Συνάντηση ΥΦΥΠΕΞ, Γ. Αμανατίδη με τον Πρέσβη της Βολιβίας στην Ελλάδα, Δρ. Julio Cesar Caballero Moreno (Αθήνα, 24.11.2017)

Συνάντηση ΥΦΥΠΕΞ, Γ. Αμανατίδη με τον Πρέσβη της Βολιβίας στην Ελλάδα, Δρ. Julio Cesar Caballero Moreno (Αθήνα, 24.11.2017)

Παρασκευή, 24 Νοέμβριος 2017

Συνάντηση με τον Δρ. Julio Cesar Caballero Moreno, Πρέσβη της Βολιβίας στην Ιταλία και παραλλήλως διαπιστευμένο στη χώρα μας, είχε σήμερα ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκαν οι παραδοσιακοί δεσμοί φιλίας των δύο χωρών και διαπιστώθηκε η σύγκληση θέσεων σε σειρά διεθνών ζητημάτων.

Συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, η ανάγκη προώθησης της συνεργασίας σε ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, ιδίως ο ρόλος που διαδραματίζει η Βολιβία στην πρωτοβουλία του "Forum Αρχαίων Πολιτισμών". Ο κ. Caballero εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το 2018, η Βολιβιανή Προεδρία του Forum, θα προωθήσει σημαντικά τους στόχους που έχουν τεθεί.

Από πλευράς του, ο κ. Υφυπουργός τόνισε τις περαιτέρω δυνατότητες συνεργασίας, κυρίως όσον αφορά την παροχή τεχνογνωσίας και εξειδίκευσης σε τομείς όπως ο τουρισμός, η γεωργία και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.