Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Συναντήσεις - Δράσεις - Συμμετοχές arrow Συνάντηση ΥΦΥΠΕΞ, κ.Σπύρου Κουβέλη με Πρέσβη ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Ντάνιελ Μπένετ-Σμιθ

Συνάντηση ΥΦΥΠΕΞ, κ.Σπύρου Κουβέλη με Πρέσβη ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Ντάνιελ Μπένετ-Σμιθ

Τρίτη, 23 Νοέμβριος 2010

Ο ΥΦΥΠΕΞ κ. Σπύρος Κουβέλης συναντήθηκε σήμερα με το νέο Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Ντάνιελ Μπένετ-Σμιθ.

Αντικείμενο των συνομιλιών μεταξύ του κ. ΥΦΥΠΕΞ και του Αμερικανού Πρέσβη, ήταν η περαιτέρω συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ σε οικονομικά και εμπορικά θέματα, με ιδιαίτερη έμφαση στους τομείς της ενέργειας, των ΑΠΕ, της προστασίας του περιβάλλοντος, του τουρισμού, της προώθησης ελληνικών προϊόντων στις αγορές των ΗΠΑ, και της προστασίας των Προϊόντων Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) στην αμερικανική αγορά.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε επίσης η πρόοδος της συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Υπηρεσίας Αναπτυξιακής Συνεργασίας - HellenicAid με την αντίστοιχη των ΗΠΑ - USAID.

Ο κ. Κουβέλης δια μέσου του Πρέσβη απηύθυνε πρόσκληση στον Αμερικανό ομόλογό του και συμπροεδρεύοντα στην Επιτροπή Οικονομικής και Εμπορικής Συνεργασίας κ. Χοσέ Φερνάντες να συγκληθεί η επόμενη συνάντηση της Επιτροπής στην Αθήνα εντός των προσεχών μηνών.

Ο Έλληνας Υφυπουργός συζήτησε, τέλος, με τον Αμερικανό Πρέσβη τις προοπτικές που διανοίγονται από την ελληνική πρωτοβουλία «η Μαύρη Θάλασσα πρασινίζει» στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας του ΟΣΕΠ.