Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Συναντήσεις - Δράσεις - Συμμετοχές arrow Συνάντηση Υφυπουργού Εξωτερικών για θέματα Απόδημου Ελληνισμού Α. Διαματάρη με την πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ Ά. Κουτράκη (Αθήνα, 26.08.2019)

Συνάντηση Υφυπουργού Εξωτερικών για θέματα Απόδημου Ελληνισμού Α. Διαματάρη με την πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ Ά. Κουτράκη (Αθήνα, 26.08.2019)

Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Αντώνης Διαματάρης, συναντήθηκε, σήμερα, 26 Αυγούστου 2019, με την πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ Άννυ Κουτράκη.

Η πρόεδρος ενημέρωσε τον Υφυπουργό για τις δράσεις της Κοινότητας, στην οποία λειτουργούν, μεταξύ άλλων, τέσσερα ημερήσια ελληνόφωνα σχολεία, με ενισχυτικά προγράμματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας, παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, εκκλησίες, καθώς και κοινωνικές υπηρεσίες.

Για την ομαλή λειτουργία των σχολείων, η κ. Κουτράκη ζήτησε από τον κ. Διαματάρη ενίσχυση του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Ο κ. Διαματάρης, από την πλευρά του, ευχαρίστησε την κ. Κουτράκη, εκφράζοντας την πρόθεσή του να επισκεφθεί τον Καναδά και να συνεχίσει να συνδράμει το έργο της Κοινότητας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο Πρόεδρος του Συμβουλευτικού Σώματος της Ελληνικής Κοινότητας του Μόντρεαλ, Γεράσιμος Κολαΐτης, και η δημοσιογράφος Ιουστίνη Φραγκούλη.