Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Συναντήσεις - Δράσεις - Συμμετοχές arrow Συνάντηση Υφυπουργού Εξωτερικών, Γ. Αμανατίδη, με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών της Αρμενίας, Shahen Avakian (Αθήνα, 25.10.2017)

Συνάντηση Υφυπουργού Εξωτερικών, Γ. Αμανατίδη, με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών της Αρμενίας, Shahen Avakian (Αθήνα, 25.10.2017)

Τετάρτη, 25 Οκτώβριος 2017

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών της Αρμενίας, Shahen Avakian, είχε σήμερα ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, παρουσία και του Πρέσβη της Αρμενίας στην Ελλάδα, Fadey Charchoghlyan, και υπηρεσιακών παραγόντων στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κατά τη συνεδρίαση των συμπροέδρων της Ειδικής Ομάδας Εργασίας για την Οικονομική Συνεργασία Ελλάδας – Αρμενίας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Αθήνα φιλοξενεί την πρώτη αυτή συνάντηση.

Ο κ. Αμανατίδης τόνισε επίσης τις μακροχρόνιες σχέσεις μεταξύ των 2 χωρών, όπως φαίνεται και από τις συχνές επισκέψεις και επαφές σε υψηλό πολιτικό επίπεδο, και ότι φέτος συμπληρώνονται 25 χρόνια διπλωματικών σχέσεων.

Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να προωθήσει τις διμερείς σχέσεις, προκριμένου να καταστούν στρατηγικές, μέσω ενισχυμένης διάδρασης σε πολλούς τομείς κοινού ενδιαφέροντος, ανέφερε. Τέλος, τόνισε ότι η πρόσφατα δημιουργηθείσα Ειδική Οικονομική Ομάδα Εργασίας θα αναδείξει τις προοπτικές και τις δυνατότητες για ισχυρές οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Στην Συνάντηση διερευνήθηκαν και αποφασίστηκαν δράσεις στα πεδία υποδομών και μεταφορών, τουρισμού, γεωργίας, ενέργειας, περιβάλλοντος, εκπαίδευσης, τεχνολογίας και σε άλλους τομείς κοινού ενδιαφέροντος. Ειδικότερα, συμφωνήθηκαν:

• Η οργάνωση Ελληνικής Επιχειρηματικής Αποστολής στην Αρμενία με την ευκαιρία της Διϋπουργικής Επιτροπής για την οικονομική συνεργασία που θα συγκληθεί στο Ερεβάν στις αρχές του 2018
• Η συμμετοχή ελληνικών επιχειρήσεων στο «Επιχειρηματικό Forum» που θα οργανώσουν οι 84 χώρες Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας στο Ερεβάν τον Οκτώβριο του 2018
• Η συνεργασία Ελλάδος-Αρμενίας για την προώθηση των οικονομικών προγραμμάτων στο πλαίσιο των σχέσεων Αρμενίας-Ε.Ε.
• Να ενταθεί η προστασία των ελληνικών προϊόντων ονομασίας προορισμού και γεωγραφικών ενδείξεων στην αρμενική αγορά
• Ακόμη ζητήθηκε η παρουσία ελληνικών επιχειρήσεων στην δημιουργούμενη ελεύθερη οικονομική ζώνη της Αρμενίας