Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Συναντήσεις - Δράσεις - Συμμετοχές arrow Συνάντηση Υφυπουργού Εξωτερικών, Τ. Κουίκ, με τον Αν. Υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ, Soltan bin Saad Al-Muraikh (Ντόχα, 16.12.2018)

Συνάντηση Υφυπουργού Εξωτερικών, Τ. Κουίκ, με τον Αν. Υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ, Soltan bin Saad Al-Muraikh (Ντόχα, 16.12.2018)

Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, συναντήθηκε στη Ντόχα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ Soltan bin Saad Al-Muraikhi. Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε και επίσημα ότι το Κατάρ θα στείλει στην Αθήνα ομάδα εμπειρογνωμόνων της, με στόχο τις  επενδυτικές προοπτικές που προσφέρει η Ελλάδα.

Πιο αναλυτικά, οι δύο Υπουργοί συζήτησαν διμερή, αλλά και περιφερειακά ζητήματα, με ιδιαίτερη αναφορά από πλευράς του Κατάρ, στην κρίση του Κόλπου και της συνεργασίας του με την Τουρκία.

Ο ΥΦΥΠΕΞ, υπενθυμίζοντας την γεωπολιτικής σημασίας περιοχή όπου βρίσκεται η Ελλάδα, κάνοντας αναφορά και στον «νευρικό γείτονά» της, προέβαλε από τη πλευρά του τον πρωταγωνιστικό σταθεροποιητικό ρόλο της Ελλάδας στον ευρύτερο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και της περιοχής του Κόλπου. Ανέδειξε τη σημασία της χώρας στη γενικότερη συζήτηση θεμάτων που άπτονται της διεθνούς σταθερότητας και ειρήνης ως έντιμου και αξιόπιστου φίλου και συνομιλητή. 

«Η εξωτερική πολιτική της πατρίδας μου, στα χρόνια της κυβέρνησης του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, είναι ανοικτό βιβλίο. Δεν ασκούμε διπλωματία κάτω από τα τραπέζια. Όλοι ξέρουν με ποιούς μιλάμε και τι κάνουμε. Αυτό δημιουργεί και σωστές και παραγωγικές  σχέσεις εμπιστοσύνης» πρόσθεσε ο κ. Κουίκ. Τέλος ο Υφυπουργός Εξωτερικών επεσήμανε στον καταριανό ΑΝΥΠΕΞ τις δυνατότητες της Ελλάδας μετά το ξεπέρασμα της οικονομικής κρίσης, να αποτελέσει έναν χώρο υψηλού ενδιαφέροντος στον τομέα των επιχειρήσεων και στις προοπτικές επενδύσεων και περαιτέρω ανάπτυξης των εμπορικών και πολιτιστικών σχέσεων.

Από πλευράς του, ο Aν. Υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ σημείωσε ότι, λόγω της προσωπικής εμπειρίας του στη χώρα μας ως πρώην Πρέσβυς του Κατάρ στην Αθήνα, επιβεβαιώνει τη θετική τους αξιολόγηση και αναφέρθηκε σε πρόσφατη απόφαση της επενδυτικής αρχής του Κατάρ να προσέλθει με αποστολή ειδικών στην Ελλάδα, για μια ουσιαστική και σε βάθος συζήτηση των επενδυτικών προοπτικών που προσφέρει η Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε ότι και κατά το παρελθόν το Κατάρ είχε ενδιαφερθεί να αποτελέσει σοβαρό επενδυτή στην Ελλάδα, εκτιμάται όμως ότι τώρα εκπληρούνται όλες οι προϋποθέσεις επενδυτικής δραστηριοποίησης στην Ελλάδα.

Συμφωνία των Πρεσπών - Απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα πολιτών
Επιστημονική Ημερίδα/Συμφωνία των Πρεσπών: Νομικά Ζητήματα
Η Συμφωνία των Πρεσπών
(το κείμενο)
Τhe Prespa Agreement
(the official text)
Climate Change Impacts on Cultural Heritage
International Conference
June 21-22, 2019
Work and Holiday Visa
Work and Holiday Visa
η Ευρώπη σου Εθνική Έκθεση Διαβούλευσης για το μέλλον της Ευρώπης
Εθνική Έκθεση
Δημόσιοι Διαγωνισμοί Διαύγεια: Υπουργείο Εξωτερικών - Ανάρτηση Αποφάσεων στο Διαδίκτυο
Golden Visa Programme
Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece
Ελληνική Κυβέρνηση

Συνδεθείτε μαζί μας στο Facebook Δείτε τις φωτογραφίες μας στο Flickr Ακολουθήστε μας στο Twitter Δείτε τα βίντεο μας στο YouTube Τελευταία νέα σε RSS