Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Συναντήσεις - Δράσεις - Συμμετοχές arrow Συνάντηση Υφυπουργού Εξωτερικών, Τ. Κουίκ, με τον Πρέσβη της Ρωσίας, Α. Maslov, και την Πρέσβη της Ν. Αφρικής στην Ελλάδα, Β. R. Sisulu (Αθήνα, 17.05.2019)

Συνάντηση Υφυπουργού Εξωτερικών, Τ. Κουίκ, με τον Πρέσβη της Ρωσίας, Α. Maslov, και την Πρέσβη της Ν. Αφρικής στην Ελλάδα, Β. R. Sisulu (Αθήνα, 17.05.2019)

Παρασκευή, 17 Μαΐου 2019

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, δέχτηκε σήμερα στο Γραφείο του τον Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα, Andrey M. Maslov, με τον όποιο συζήτησε για την επικείμενη επίσκεψή του σε περιοχές της μεσημβρινής Ρωσίας (Βιτιάζεβο, Νοβοροσίσκ, Γκελεντζίκ, Κρασνοντάρ, Σότσι), όπου διαβιούν αριθμητικά συμπαγείς ελληνικοί πληθυσμοί.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών πρόκειται, επίσης, να συναντηθεί και με την Ελληνική Κοινότητα της Μόσχας, ενώ παράλληλα, θα υπάρξουν και διμερείς συναντήσεις στο Υπουργείο Εξωτερικών και στο Υπουργείο Παιδείας.

Τέλος, ο Υφυπουργός Εξωτερικών συζήτησε με τον Ρώσο πρέσβη για τις τρέχουσες εξελίξεις που σχετίζονται με την ένταση που δημιουργεί στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και στο Αιγαίο η Τουρκία, επαναλαμβάνοντας τις Ελληνικές θέσεις, όπως διατυπώνονται συνεχώς και από τον Υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο.

Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ δέχθηκε σε συνάντηση γνωριμίας την υπό διαπίστευση Πρέσβη της Νοτίου Αφρικής στην Αθήνα, Beryl Rose Sisulu.