Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Συναντήσεις - Δράσεις - Συμμετοχές arrow Συνάντηση Υφυπουργού Εξωτερικών, Τ. Κουίκ με τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Αθήνα, 20.12.2018)

Συνάντηση Υφυπουργού Εξωτερικών, Τ. Κουίκ με τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Αθήνα, 20.12.2018)

Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2018

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Τ. Κουίκ, συναντήθηκε χθες με τον κ. Παναγιώτη Κατσαμπάνη, Ομοσπονδιακό Βουλευτή από την Αυστραλία και Πρόεδρο του ΔΣ της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠΑΔΕΕ).

Ο Υφυπουργός τον ενημέρωσε για θέματα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, συμπεριλαμβανομένης και της πορείας στη Συμφωνία των Πρεσπών. Συζητήθηκε επίσης το νομοθετικό πλαίσιο του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ), που θα δοθεί σύντομα για δημόσια διαβούλευση και στη συνέχεια για ψήφιση στη Βουλή.

Για το θέμα της ψήφου των Ελλήνων κατοίκων εξωτερικού, ο κ. Κατσαμπάνης δήλωσε ικανοποιημένος από την ενημέρωση που είχε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΔΕΕ από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, Κώστα Πουλάκη, καθώς η επιτροπή θα ολοκληρώσει τη νομοθετική της πρόταση μέσα στο πρώτο μήνα του 2019.

Τέλος, ο Υφυπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΠΑΔΕΕ, ότι με τη βοήθεια της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού-ΓΓΑΕ, της οποίας ο γενικός διευθυντής, Μιχάλης Κόκκινος, ήταν παρών στη συνάντηση, εκπονείται σχέδιο για τη σύσταση αντίστοιχου οργάνου με τη ΠΑΔΕΕ, που θα αφορά στους εκλεγμένους ομογενείς σε Φορείς της τοπικής Αυτοδιοίκησης σε όλο τον κόσμο. Σήμερα υφίσταται αντίστοιχη πρωτοβουλία, η οποία περιορίζεται μέσα στον χώρο της Ευρώπης.

Συμφωνία των Πρεσπών - Απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα πολιτών
Επιστημονική Ημερίδα/Συμφωνία των Πρεσπών: Νομικά Ζητήματα
Η Συμφωνία των Πρεσπών
(το κείμενο)
Τhe Prespa Agreement
(the official text)
Climate Change Impacts on Cultural Heritage
International Conference
June 21-22, 2019
Work and Holiday Visa
Work and Holiday Visa
η Ευρώπη σου Εθνική Έκθεση Διαβούλευσης για το μέλλον της Ευρώπης
Εθνική Έκθεση
Δημόσιοι Διαγωνισμοί Διαύγεια: Υπουργείο Εξωτερικών - Ανάρτηση Αποφάσεων στο Διαδίκτυο
Golden Visa Programme
Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece
Ελληνική Κυβέρνηση

Συνδεθείτε μαζί μας στο Facebook Δείτε τις φωτογραφίες μας στο Flickr Ακολουθήστε μας στο Twitter Δείτε τα βίντεο μας στο YouTube Τελευταία νέα σε RSS