Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Συναντήσεις - Δράσεις - Συμμετοχές arrow Συνάντηση Υφυπουργού Εξωτερικών, Τ. Κουίκ με τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Αθήνα, 20.12.2018)

Συνάντηση Υφυπουργού Εξωτερικών, Τ. Κουίκ με τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Αθήνα, 20.12.2018)

Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2018

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Τ. Κουίκ, συναντήθηκε χθες με τον κ. Παναγιώτη Κατσαμπάνη, Ομοσπονδιακό Βουλευτή από την Αυστραλία και Πρόεδρο του ΔΣ της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠΑΔΕΕ).

Ο Υφυπουργός τον ενημέρωσε για θέματα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, συμπεριλαμβανομένης και της πορείας στη Συμφωνία των Πρεσπών. Συζητήθηκε επίσης το νομοθετικό πλαίσιο του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ), που θα δοθεί σύντομα για δημόσια διαβούλευση και στη συνέχεια για ψήφιση στη Βουλή.

Για το θέμα της ψήφου των Ελλήνων κατοίκων εξωτερικού, ο κ. Κατσαμπάνης δήλωσε ικανοποιημένος από την ενημέρωση που είχε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΔΕΕ από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, Κώστα Πουλάκη, καθώς η επιτροπή θα ολοκληρώσει τη νομοθετική της πρόταση μέσα στο πρώτο μήνα του 2019.

Τέλος, ο Υφυπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΠΑΔΕΕ, ότι με τη βοήθεια της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού-ΓΓΑΕ, της οποίας ο γενικός διευθυντής, Μιχάλης Κόκκινος, ήταν παρών στη συνάντηση, εκπονείται σχέδιο για τη σύσταση αντίστοιχου οργάνου με τη ΠΑΔΕΕ, που θα αφορά στους εκλεγμένους ομογενείς σε Φορείς της τοπικής Αυτοδιοίκησης σε όλο τον κόσμο. Σήμερα υφίσταται αντίστοιχη πρωτοβουλία, η οποία περιορίζεται μέσα στον χώρο της Ευρώπης.