Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Συναντήσεις - Δράσεις - Συμμετοχές arrow Συνάντηση Υφυπουργού Εξωτερικών, Τ. Κουίκ, με τον Υπουργό Εργασίας του Κατάρ, Υ. Fakhroo

Συνάντηση Υφυπουργού Εξωτερικών, Τ. Κουίκ, με τον Υπουργό Εργασίας του Κατάρ, Υ. Fakhroo

Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Φόρουμ της Ντόχας (Doha Forum 2018, 15-16 Δεκεμβρίου), o Yφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, συναντήθηκε με τον Υπουργό Εργασίας του Κατάρ, Youssef Fakhroο, και ενημερώθηκε για τις ευκαιρίες από το άνοιγμα θέσεων εργασίας για εξειδικευμένο προσωπικό από την Ελλάδα, σε πολλούς τομείς  που σχετίζονται και με την προετοιμασία-διοργάνωση των τελικών κυπέλλου FIFA 2022 στο Κατάρ, όπως, μεταξύ άλλων η πληροφορική, οι σύγχρονες τεχνολογίες, ο κατασκευαστικός τομέας, οι μεταφορές, ο τουρισμός και η υγεία.

Συζητήθηκαν επίσης οι μεταρρυθμίσεις που έχει κάνει το Κατάρ στα εργασιακά δικαιώματα ξένων που εργάζονται στη χώρα, ενώ συμφωνήθηκε η στενότερη συνεργασία των κυβερνήσεων των δύο χωρών για την έγκαιρη γνωστοποίηση προς την ελληνική πλευρά των αναγκών του Κατάρ σε στελεχιακό δυναμικό και η σύσταση εξειδικευμένων επιτροπών συνεργασίας για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων στον τομέα των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

Σε συνέχεια των επαφών του στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Doha Forum, ο κ. Κουίκ, είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τον Υφυπουργό Παιδείας του Κατάρ, και συνομίλησε με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ, Α. Guterres, τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, M. Çavuşoğlu, τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρουμανίας, Τ. Meleșcanu, και τον πρώην Καγκελάριο και Υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, S. Gabriel.

Με την ευκαιρία του ταξιδιού του στην Ντόχα ο κ. Υφυπουργός συναντήθηκε με εργαζομένους στην ελληνική Πρεσβεία, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη ελληνικών εταιρειών που επιχειρούν στο Κατάρ.

Συμφωνία των Πρεσπών - Απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα πολιτών
Επιστημονική Ημερίδα/Συμφωνία των Πρεσπών: Νομικά Ζητήματα
Η Συμφωνία των Πρεσπών
(το κείμενο)
Τhe Prespa Agreement
(the official text)
Climate Change Impacts on Cultural Heritage
International Conference
June 21-22, 2019
Work and Holiday Visa
Work and Holiday Visa
η Ευρώπη σου Εθνική Έκθεση Διαβούλευσης για το μέλλον της Ευρώπης
Εθνική Έκθεση
Δημόσιοι Διαγωνισμοί Διαύγεια: Υπουργείο Εξωτερικών - Ανάρτηση Αποφάσεων στο Διαδίκτυο
Golden Visa Programme
Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece
Ελληνική Κυβέρνηση

Συνδεθείτε μαζί μας στο Facebook Δείτε τις φωτογραφίες μας στο Flickr Ακολουθήστε μας στο Twitter Δείτε τα βίντεο μας στο YouTube Τελευταία νέα σε RSS