Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Συναντήσεις - Δράσεις - Συμμετοχές arrow Συνάντηση Υφυπουργού Εξωτερικών, Μάρκου Μπόλαρη, με πολωνική αντιπροσωπεία πανεπιστημιακών (19.03.2019)

Συνάντηση Υφυπουργού Εξωτερικών, Μάρκου Μπόλαρη, με πολωνική αντιπροσωπεία πανεπιστημιακών (19.03.2019)

Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Μπόλαρης, δέχθηκε χθες το απόγευμα αντιπροσωπεία πανεπιστημιακών ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Πολωνίας, οι οποίοι πραγματοποιούν τριήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα.

Η αντιπροσωπεία, την οποία συνόδευαν η Πρέσβης της Πολωνίας, Anna Barbarzak, ο αναπληρωτής της και αρμοδία συνεργάτης επί θεμάτων επιστημονικής συνεργασίας, επισκέπτεται την Ελλάδα στο πλαίσιο της δράσης “Πολωνία-Ελλάδα: Ανταλλαγή ευκαιριών σπουδών Erasmus+ και Επέκεινα” και εντάσσεται στο πλαίσιο του Κοινού Σχεδίου Δράσεων Ελλάδος-Πολωνίας για τα εκατό έτη από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων.

Ο κ. Μπόλαρης πρότεινε συνεργασία σε ακαδημαϊκό, επιστημονικό, ερευνητικό και επιχειρησιακό επίπεδο, καθώς και ανταλλαγή φοιτητών ανάμεσα σε ελληνικά και πολωνικά πανεπιστημιακά ιδρύματα. Από πλευράς τους, οι εκπρόσωποι των πολωνικών πανεπιστημίων ενημέρωσαν τον κ. Υφυπουργό σχετικά με το επιτελούμενο έργο και τις διαγραφόμενες προοπτικές συνεργασίας με ομοταγή ανώτατα ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα. Τονίστηκε, δε, η σημασία την οποία αποδίδουν στην δημοσιοποίηση των ευκαιριών και δυνατοτήτων διαπανεπιστημιακής συνεργασίας.