Σάββατο, 25 Μαΐου 2019
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Συναντήσεις - Δράσεις - Συμμετοχές arrow Συνάντηση Υφυπουργού Εξωτερικών, Μάρκου Μπόλαρη, με την Επίτιμη Πρόξενο της Αιθιοπίας στην Ελλάδα, Αικ. Αρμενάκη και εκπροσώπους της Αιθιοπικής Εκκλησίας, Μητροπολίτες κ.κ. Eliya και Κυριάκο, (Αθήνα, 26.11.2018)

Συνάντηση Υφυπουργού Εξωτερικών, Μάρκου Μπόλαρη, με την Επίτιμη Πρόξενο της Αιθιοπίας στην Ελλάδα, Αικ. Αρμενάκη και εκπροσώπους της Αιθιοπικής Εκκλησίας, Μητροπολίτες κ.κ. Eliya και Κυριάκο, (Αθήνα, 26.11.2018)

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Μπόλαρης δέχθηκε, σήμερα, την Επίτιμη Πρόξενο της Αιθιοπίας στην Ελλάδα, Αικ. Αρμενάκη, τον Μητροπολίτη του Αιθιοπικού Ορθόδοξου Πατριαρχείου για Γαλλία, Ιταλία, Ελλάδα και Τουρκία, κ. Κυριάκο, καθώς και τον Μητροπολίτη του Αιθιοπικού Ορθόδοξου Πατριαρχείου στην Σουηδία και Σκανδιναβία κ. Eliya Gebreigziabhere, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής  επίσκεψης.

Ο κ. Υφυπουργός συνεχάρη την Επίτιμη Πρόξενο της Αιθιοπίας για την εξαιρετικά δημιουργική δράση της, η οποία συνεισφέρει θετικά στην ενδυνάμωση των δεσμών μεταξύ των δύο λαών, και επεσήμανε το διαρκές ενδιαφέρον της Ελληνικής Πολιτείας για την υποστήριξη της Αιθιοπικής Εκκλησίας στην Ελλάδα.

Η κα Αρμενάκη ενημέρωσε τον κ. Υφυπουργό για πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει προσεχώς, και οι κ.κ. Μητροπολίτες, αντίστοιχα, για θέματα λειτουργίας της Αιθιοπικής Εκκλησίας στην Ελλάδα.