Σάββατο, 25 Μαΐου 2019
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Συναντήσεις - Δράσεις - Συμμετοχές arrow Συνάντηση Υφυπουργού Εξωτερικών, Μάρκου Μπόλαρη με την Πρέσβη της Κίνας, Zhang Qiyue (Αθήνα, 28 Noεμβρίου 2018).

Συνάντηση Υφυπουργού Εξωτερικών, Μάρκου Μπόλαρη με την Πρέσβη της Κίνας, Zhang Qiyue (Αθήνα, 28 Noεμβρίου 2018).

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Μπόλαρης, δέχθηκε σήμερα σε εθιμοτυπική επίσκεψη την Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα, Zhang Qiyue.

Η πρέσβης της Κίνας  εξέφρασε το ισχυρό ενδιαφέρον της χώρας της για τη συνέχεια της συνεργασίας με την Ελλάδα, στον πολιτιστικό τομέα, αναφέροντας και πρόσφατα παραδείγματα που έθεσαν στερεά θεμέλια, όπως η συμμετοχή Ελλήνων αρχαιολόγων σε ανασκαφές και έργα συντήρησης μνημείων στην περιφέρεια του Πεκίνου. Ενημέρωσε, επίσης, τον κ. Υφυπουργό για την επικείμενη επίσκεψη του Αντιπροέδρου της κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών στην Αθήνα.

Αντηλλάγησαν σκέψεις για ενδεχόμενη συνεργασία των δύο χωρών, με στόχο την ανάδειξη της επίδρασης της κλιματικής αλλαγής στα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και τη συν-διοργάνωση, με τη συνδρομή και ελληνικών Πανεπιστημίων, ημερίδας αφιερωμένης στον Κομφούκιο και τους έλληνες αρχαίους φιλοσόφους. Διαπιστώθηκε, συναφώς, η σημασία της συνέχειας του διαλόγου Αθήνας – Πεκίνου στο πλαίσιο του ForumΑρχαίων Πολιτισμών.