Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2019
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Συναντήσεις - Δράσεις - Συμμετοχές arrow Συνάντηση Υφυπουργού Εξωτερικών, Μάρκου Μπόλαρη, με το Προεδρείο των Σιιτών Μουσουλμάνων Ελλάδας (Αθήνα, 29.05.2019)

Συνάντηση Υφυπουργού Εξωτερικών, Μάρκου Μπόλαρη, με το Προεδρείο των Σιιτών Μουσουλμάνων Ελλάδας (Αθήνα, 29.05.2019)

Τετάρτη, 29 Μαΐου 2019

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Μπόλαρης, συναντήθηκε σήμερα με το Προεδρείο των Σιιτών Μουσουλμάνων Ελλάδας. Στην συζήτηση, οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν, εν συντομία, σε ζητήματα της σιιτικής κοινότητας που διαβιοί στην Ελλάδα, σε θέματα θρησκευτικής ελευθερίας στις χώρες της περιοχής, καθώς και στην διημερίδα που διοργάνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με τη θρησκευτική διπλωματία, στις 28.2.2019.

Ο κ. Υφυπουργός σημείωσε την ανάγκη για συνεχή συνεργασία, η οποία θα διασφαλισθεί μέσω του ειδικού κέντρου που θα ιδρυθεί στο Υπουργείο Εξωτερικών, και τόνισε την σημασία προαγωγής της θρησκευτικής ελευθερίας και σεβασμού των πολιτιστικών μνημείων στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Το Προεδρείο προσκάλεσε τον κ. Υφυπουργό να παρακαθίσει σε εορταστικό γεύμα που παρατίθεται στο πλαίσιο της εορτής του Ραμαζανίου (Iftar), στις 30.05.2019.