Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Συναντήσεις - Δράσεις - Συμμετοχές arrow Συνάντηση Υφυπουργού Εξωτερικών, Μάρκου Μπόλαρη, με τον Αρχιεπίσκοπο Σινά, Φαράν και Ραϊθώ, κ. Δαμιανό (Αθήνα, 08.10.2018)

Συνάντηση Υφυπουργού Εξωτερικών, Μάρκου Μπόλαρη, με τον Αρχιεπίσκοπο Σινά, Φαράν και Ραϊθώ, κ. Δαμιανό (Αθήνα, 08.10.2018)

Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2018

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Μπόλαρης, συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του με τον Αρχιεπίσκοπο Σινά, Φαράν και Ραϊθώ, κ. Δαμιανό.

Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον κ. Υφυπουργό επί τη αναλήψει των νέων του καθηκόντων, και εξήρε την εκλεκτή συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών, αλλά και με τις αιγυπτιακές Αρχές, ιδίως σε πολιτιστικά θέματα.

Από πλευράς του, ο κ. Υφυπουργός σημείωσε ότι τρέφει ιδιαίτερο σεβασμό και διακατέχεται από μεγάλη χαρά που υποδέχεται τον κ. Δαμιανό. Τόνισε ότι ο η Ιερά Μονή Σινά είναι ιερός θεσμός που προβάλλει όχι μόνο το Μοναστήρι αλλά και τους φυλασσόμενους σε αυτό θησαυρούς, την βιβλιοθήκη, και το σκευοφυλάκιο όπου φυλάσσονται κειμήλια της Οικουμενικής Ορθοδοξίας και του Πολιτισμού της Ρωμιοσύνης. Δεν είναι τυχαίο, πρόσθεσε, ότι, το 2003, έτυχε αναγνώρισης ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και από την UNESCO.

Στη συζήτηση τέθηκαν ζητήματα και δράσεις που αφορούν την εκπαιδευτική και πολιτιστική δράση της Ι. Μονής στην Αίγυπτο και στην Ελλάδα, το ειδικό καθεστώς της Ι. Μονής, οι συνέργειες που απαιτούνται με την Ελληνική Πολιτεία και η εν εξελίξει αδελφοποίηση των πόλεων του Ηρακλείου με την αιγυπτιακή πόλη στη Χερσόνησο του Σινά.

Συμφωνία των Πρεσπών - Απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα πολιτών
Επιστημονική Ημερίδα/Συμφωνία των Πρεσπών: Νομικά Ζητήματα
Η Συμφωνία των Πρεσπών
(το κείμενο)
Τhe Prespa Agreement
(the official text)
Climate Change Impacts on Cultural Heritage
International Conference
June 21-22, 2019
Work and Holiday Visa
Work and Holiday Visa
η Ευρώπη σου Εθνική Έκθεση Διαβούλευσης για το μέλλον της Ευρώπης
Εθνική Έκθεση
Δημόσιοι Διαγωνισμοί Διαύγεια: Υπουργείο Εξωτερικών - Ανάρτηση Αποφάσεων στο Διαδίκτυο
Golden Visa Programme
Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece
Ελληνική Κυβέρνηση

Συνδεθείτε μαζί μας στο Facebook Δείτε τις φωτογραφίες μας στο Flickr Ακολουθήστε μας στο Twitter Δείτε τα βίντεο μας στο YouTube Τελευταία νέα σε RSS