Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Συναντήσεις - Δράσεις - Συμμετοχές arrow Συνάντηση Υφυπουργού Εξωτερικών, Μάρκου Μπόλαρη, με τον Έξαρχο του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα, Αρχιμανδρίτη κ. Δαμιανό (14.03.2019)

Συνάντηση Υφυπουργού Εξωτερικών, Μάρκου Μπόλαρη, με τον Έξαρχο του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα, Αρχιμανδρίτη κ. Δαμιανό (14.03.2019)

Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Μπόλαρης δέχθηκε, σήμερα, τον Έξαρχο του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα, Αρχιμανδρίτη κ. Δαμιανό.

Η συζήτηση εστίασε σε ζητήματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Εξωτερικών που αφορούν την Εξαρχία του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα, καθώς και άλλες προτεραιότητες που έχει θέσει το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Υπήρξε ενημέρωση για τον προγραμματισμό εργασιών στο Ναό της Αναστάσεως, την βούληση και σχεδιασμό λειτουργίας μεταπτυχιακών τμημάτων Θεολογίας στην Ι.Μ. του Τιμίου Σταυρού στα Ιεροσόλυμα, για την επίσκεψη του Υφυπουργού στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων μαζί με Αντιπροσωπεία του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου, καθώς και για την επίσκεψη του Υφυπουργού στην Ιορδανία.

Τέλος, συζητήθηκαν λεπτομέρειες που αφορούν την αποστολή για παραλαβή του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα, το Μεγάλο Σάββατο.