Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Συναντήσεις - Δράσεις - Συμμετοχές arrow Συνάντηση Υφυπουργού Εξωτερικών, Μάρκου Μπόλαρη, με τον Μητροπολίτη Πέλλης της Ιορδανίας και Ηγούμενο της Ι.Μ. Τιμίου Σταυρού Ιεροσολύμων κ. Φιλούμενο(11.022019)

Συνάντηση Υφυπουργού Εξωτερικών, Μάρκου Μπόλαρη, με τον Μητροπολίτη Πέλλης της Ιορδανίας και Ηγούμενο της Ι.Μ. Τιμίου Σταυρού Ιεροσολύμων κ. Φιλούμενο(11.022019)

Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Μπόλαρης, συναντήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών με τον Μητροπολίτη Πέλλης της Ιορδανίας, κ. Φιλούμενο, ο οποίος σήμερα είναι ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Τιμίου Σταυρού στα Ιεροσόλυμα, μοναστήρι στο οποίο λειτουργούσε η περίφημη Ελληνορθόδοξη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού.

Ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στις προσπάθειες αποκατάστασης και επισκευής, τόσο του Μοναστηριακού συγκροτήματος, όσο και των χώρων όπου λειτουργούσε η Θεολογική σχολή, με ιδιαίτερη μέριμνα στην ιστορική βιβλιοθήκη της. Στην κατεύθυνση αυτή, ζήτησε τη βοήθεια της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Ο Υφυπουργός, αναφερόμενος στην ιστορική Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού και τη Θεολογική Σχολή της, υπογράμμισε ότι η πρωτοβουλία συντήρησης και επισκευής του εμβληματικού συγκροτήματος είναι επαινετός και απαραίτητος, σχεδιασμός που έχει την θετική άποψη και στήριξη από το Υπουργείο Εξωτερικών.