Σάββατο, 25 Μαΐου 2019
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Συναντήσεις - Δράσεις - Συμμετοχές arrow Συνάντηση Υφυπουργού Εξωτερικών, Μάρκου Μπόλαρη, με τον Πρέσβη της Τσεχίας, Jan Bondy (Αθήνα, 20.11.2018)

Συνάντηση Υφυπουργού Εξωτερικών, Μάρκου Μπόλαρη, με τον Πρέσβη της Τσεχίας, Jan Bondy (Αθήνα, 20.11.2018)

Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Μπόλαρης, δέχτηκε σήμερα τον Πρέσβη της Τσεχίας κ. Jan Bondy, ο οποίος τον ενημέρωσε για την επικείμενη επίσκεψη του Υφυπουργού Εξωτερικών της χώρας του, Lukáš Kaucký, στην Ελλάδα (26-27/11), επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Τσεχοσλοβακίας.

Ο Πρέσβης παρέδωσε στον Υφυπουργό πρόσκληση σε εκδήλωση που διοργανώνεται για την έναρξη λειτουργίας του Πολιτιστικού Κέντρου της Τσεχικής Πρεσβείας στην Αθήνα, στην οποία θα παραβρεθεί ο Τσέχος Υφυπουργός και περιλαμβάνει έκθεση για τη δράση των Ελλήνων  στη Μοραβία τον 19ο αιώνα.

Συζητήθηκαν περαιτέρω οι προοπτικές πραγματοποίησης επενδύσεων στον τουριστικό τομέα από πλευράς Τσεχίας, ιδίως στην περιοχή της Στερεάς Ελλάδας. Διαπιστώθηκε η καλή συνεργασία στον εκπαιδευτικό τομέα, η κάθοδος τουριστικού ρεύματος προς την χώρα μας, και η αύξηση του ενδιαφέροντος των Τσέχων επιχειρηματιών για επενδύσεις στην Ελλάδα.