Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Συναντήσεις - Δράσεις - Συμμετοχές arrow Συνάντηση Υφυπουργού Εξωτερικών, Μάρκου Μπόλαρη, με τoν Τσέχο ομόλογό του, Lucas Kaucky (Αθήνα, 27 Noεμβρίου 2018).

Συνάντηση Υφυπουργού Εξωτερικών, Μάρκου Μπόλαρη, με τoν Τσέχο ομόλογό του, Lucas Kaucky (Αθήνα, 27 Noεμβρίου 2018).

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Μπόλαρης, συναντήθηκε σήμερα με τον Τσέχο ομόλογό του,  Lucas Kaucky, επ΄ ευκαιρία επίσκεψης του τελευταίου στην Αθήνα, προκειμένου να συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών και να εγκαινιάσει το Πολιτιστικό Γραφείο της εδώ Πρεσβείας της Τσεχίας. Στα εγκαίνια παρευρέθη ο κ. Μπόλαρης  όπου εκφώνησε και χαιρετισμό.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των σχέσεων των δύο χωρών, μεταξύ των οποίων και εκπαιδευτικά, πολιτιστικά και εκκλησιαστικά.

Ο Τσέχος Υφυπουργός ζήτησε να ενημερωθεί για τις ελληνικές θέσεις όσον αφορά τη μεταναστευτική κρίση και τις εξελίξεις στην ευρύτερη γειτονία της Ελλάδας, και ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση για τον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο της στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης. Επίσης, σε κάλεσμα του κου Μπόλαρη για επενδύσεις στην Ελλάδα, εξέφρασε ενδιαφέρον για τον ιαματικό τουρισμό.