Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Συναντήσεις - Δράσεις - Συμμετοχές arrow Συνάντηση Υφυπουργού Εξωτερικών, Μ. Μπόλαρη, με την Περιφερειακή Διευθύντρια της UNICEF για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία, Αfshan Khan (Αθήνα, 11.04.2019)

Συνάντηση Υφυπουργού Εξωτερικών, Μ. Μπόλαρη, με την Περιφερειακή Διευθύντρια της UNICEF για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία, Αfshan Khan (Αθήνα, 11.04.2019)

Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Μπόλαρης, δέχθηκε σήμερα την Περιφερειακή Διευθύντρια της UNICEF, αρμόδια για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία, Afshan Khan και συνεργάτες της. Η συνάντηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα καλό κλίμα, σε συνέχεια της εποικοδομητικής συνεργασίας που έγινε την προτεραία μεταξύ  κλιμακίου της UNICEF και υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Εξωτερικών, για την εξέταση αιτήματος της UNICEF περί ίδρυσης Γραφείου Εταιρικής Σχέσης στη χώρα μας.

Ο κ. Υφυπουργός αναφέρθηκε στην ενεργό παρουσία της UNICEF στην Ελλάδα και εξέφρασε την αναγνώριση της ελληνικής κυβέρνησης για τη συμβολή της στην προστασία των ανηλίκων στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των προσφυγόπουλων.

Η κα Khan μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για την αποδοχή που χαίρει η UNICEF στην Ελλάδα και την υποστήριξη της δράσης της και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ίδρυση Γραφείου Εταιρικής Σχέσης θα ενισχύσει τη συνεργασία με τα ελληνικά υπουργεία που εμπλέκονται στη διαχείριση των αναγκών των ανηλίκων στη χώρα μας, εντάσσοντας σε αυτήν κατάλληλα προγράμματα που θα αναβαθμίσουν τις ήδη αποτελεσματικές εθνικές διαδικασίες καταγραφής, εντοπισμού και εκπαίδευσής τους.

Συμφωνήθηκε ότι εντός του Απριλίου, θα οριστικοποιηθεί, δι΄ ανταλλαγής επιστολών, η ενδιάμεση Συμφωνία Ελλάδας – UNICEF για την ίδρυση Γραφείου Εταιρικής Σχέσης του Οργανισμού, με τελικό στόχο την υπογραφή Συμφωνίας Έδρας.