Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Συναντήσεις - Δράσεις - Συμμετοχές arrow Συνάντηση Υφυπουργού Εξωτερικών, Μάρκου Μπόλαρη, με την Πρέσβη της Κούβας, Ζελμις Ροντρίγκεζ Κορτίνα και τον Μητροπολίτη Κεντρικής Αμερικής, κ. Αθηναγόρα (Αθήνα, 11.04.2019)

Συνάντηση Υφυπουργού Εξωτερικών, Μάρκου Μπόλαρη, με την Πρέσβη της Κούβας, Ζελμις Ροντρίγκεζ Κορτίνα και τον Μητροπολίτη Κεντρικής Αμερικής, κ. Αθηναγόρα (Αθήνα, 11.04.2019)

Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Μ. Μπόλαρης δέχθηκε, στις 11 Απριλίου, την Πρέσβη της Κούβας, Ζελμις Ροντρίγκεζ Κορτίνα και τον Μητροπολίτη Κεντρικής Αμερικής, κ. Αθηναγόρα.

Η συζήτηση εστιάστηκε στις δυνατότητες και προοπτικές για συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες σε πολιτιστικό, μορφωτικό και εκπαιδευτικό επίπεδο, αλλά και στην δυνατότητα συνεργασίας στο επίπεδο της ναυτικής εκπαίδευσης, για την οποία προηγήθηκε συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας, Φώτη Κουβέλη.

Η Πρέσβης αναφέρθηκε στις δυνατότητες για την ίδρυση και λειτουργία Θεολογικής Σχολής της Ορθόδοξης Μητρόπολης Κεντρώας Αμερικής, στην Αβάνα, αφού ήδη για το λόγο αυτό ο πρώην Πρόεδρος, Φιντέλ Κάστρο είχε δωρίσει κατάλληλο κτήριο, στο κέντρο της Αβάνας.