Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Συναντήσεις - Δράσεις - Συμμετοχές arrow Συνάντηση Υφυπουργού Εξωτερικών, Μ. Μπόλαρη, με την Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα (Αθήνα, 16.05. 2019)

Συνάντηση Υφυπουργού Εξωτερικών, Μ. Μπόλαρη, με την Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα (Αθήνα, 16.05. 2019)

Πέμπτη, 16 Μαΐου 2019

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Μπόλαρης, δέχθηκε, σήμερα, την Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα, Kate Smith.

Συζητήθηκαν θέματα θρησκευτικής διπλωματίας και αντηλλάγησαν απόψεις για τις δυνατότητες συνεργασίας Ελλάδας – Η.Β. για την υποστήριξη των χριστιανικών πληθυσμών στη Μέση Ανατολή, καθώς και πιθανές συνέργειες με εταίρους με ανάλογο ενδιαφέρον για την εξάλειψη των διωγμών για λόγους θρησκευτικής πίστης στην περιοχή.

Στο πλαίσιο αυτό η κα Πρέσβυς ενημέρωσε τον κ. Υφυπουργό για τα ολοκλήρωση της ενδιάμεσης έκθεσης του Foreign Office, εν όψει της υιοθέτησης Σύνοψης του βρετανικού ΥΠΕΞ.

Η κα Πρέσβης γνωστοποίησε στον κ. Υφυπουργό ότι ο πρώην Αρχιεπίσκοπος Καντουαρίας, Dr. Rowan Williams, πρόκειται να επισκεφθεί τη χώρα μας την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου.

Τέλος, η κα Smith ενημέρωσε τον κ. Υφυπουργό για την επικείμενη (22/5) συζήτηση στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, σχεδίου Απόφασης, σχετικά με τη βρετανική διοίκηση σε περιοχές του Ινδικού Ωκεανού, σε συνέχεια Γνωμοδότησης του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για τη συναφή διαφορά του Η.Β. με τον Μαυρίκιο.