Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Συναντήσεις - Δράσεις - Συμμετοχές arrow Συνάντηση Υφυπουργού Εξωτερικών, Μ. Μπόλαρη, με τον πρώην Αρχιεπίσκοπο Καντουαρίας, Σεβασμιώτατο Rowan Williams (Aθήνα, 29.05.2019)

Συνάντηση Υφυπουργού Εξωτερικών, Μ. Μπόλαρη, με τον πρώην Αρχιεπίσκοπο Καντουαρίας, Σεβασμιώτατο Rowan Williams (Aθήνα, 29.05.2019)

Τετάρτη, 29 Μαΐου 2019

Την Τετάρτη, 29 Μαΐου, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Μπόλαρης, δέχθηκε τον πρώην Αρχιεπίσκοπο Καντουαρίας, Σεβασμιώτατο Rowan Williams, επ΄ευκαιρία της επίσκεψής του στην Αθήνα. Υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για το μεταναστευτικό ζήτημα, τους διωγμούς που υφίστανται χριστιανικοί πληθυσμοί σε πολλές περιοχές του πλανήτη και ιδιαίτερα στη Μέση Ανατολή, την καταστροφή των πατρογονικών εστιών τους αλλά και σημαντικού τμήματος της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, και τις ενδεδειγμένες αντιδράσεις από κράτη, θρησκευτικούς θεσμούς και διεθνείς οργανισμούς.

Ο κ. Υφυπουργός ενημέρωσε τον Σεβασμιώτατο Williams για τη Διημερίδα περί θρησκευτικής και εκκλησιαστικής διπλωματίας που διοργάνωσε στο Υπουργείο Εξωτερικών (28/2 – 1/3), προσκαλώντας εκπροσώπους όλων των θρησκειών και δογμάτων με παρουσία στην Ελλάδα, καθώς και εκπροσώπους πρεσβυγενών Ορθόδοξων Πατριαρχείων να τοποθετηθούν επί των επίκαιρων θεμάτων θρησκευτικής διπλωματίας, παρέχοντας, για πρώτη φορά στο ΥΠΕΞ, μία νέα πηγή πληροφόρησης από λειτουργούς που χειρίζονται στην πράξη και καθημερινά τους υφιστάμενους περιορισμούς στη θρησκευτική ελευθερία. Του ανακοίνωσε, επίσης, την σύσταση, για πρώτη φορά στο Υπουργείο Εξωτερικών, Κέντρου Θρησκευτικής Ελευθερίας και Διπλωματίας, για την βέλτιστη διαχείριση των συναφών θεμάτων από την ελληνική Πολιτεία.

Ο πρώην Αρχιεπίσκοπος Καντουαρίας απέδωσε ιδιαίτερο ρόλο στην Ελλάδα για την επικοινωνία των προβλημάτων ειρηνικής συνύπαρξης σε περιοχές που παραδοσιακά ήταν πολυθρησκειακές και πολυπολιτισμικές. Ανέπτυξε προτάσεις για την αντιμετώπιση της ριζοσπαστικοποίησης των μουσουλμάνων της Δυτικής Ευρώπης και ευχήθηκε όπως η Ελλάδα και η Μεγάλη Βρετανία συνεχίσουν να επιδεικνύουν πολιτική βούληση για την εξάλειψη της μισαλλοδοξίας και την προστασία των υπό διωγμό πληθυσμών. Ο Σεβασμιώτατος Williams συμφώνησε με τον κ. Υφυπουργό για τη συμβολή, εν προκειμένω, του διαρκούς διαλόγου μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων θρησκευτικών ηγετών.

Συμφωνία των Πρεσπών - Απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα πολιτών
Επιστημονική Ημερίδα/Συμφωνία των Πρεσπών: Νομικά Ζητήματα
Η Συμφωνία των Πρεσπών
(το κείμενο)
Τhe Prespa Agreement
(the official text)
Climate Change Impacts on Cultural Heritage
International Conference
June 21-22, 2019
Work and Holiday Visa
Work and Holiday Visa
η Ευρώπη σου Εθνική Έκθεση Διαβούλευσης για το μέλλον της Ευρώπης
Εθνική Έκθεση
Δημόσιοι Διαγωνισμοί Διαύγεια: Υπουργείο Εξωτερικών - Ανάρτηση Αποφάσεων στο Διαδίκτυο
Golden Visa Programme
Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece
Ελληνική Κυβέρνηση

Συνδεθείτε μαζί μας στο Facebook Δείτε τις φωτογραφίες μας στο Flickr Ακολουθήστε μας στο Twitter Δείτε τα βίντεο μας στο YouTube Τελευταία νέα σε RSS