Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2019
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Συναντήσεις - Δράσεις - Συμμετοχές arrow Συνάντηση Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών του Βιετνάμ, Pham Binh Minh (Αθήνα, 02.07.2018)

Συνάντηση Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών του Βιετνάμ, Pham Binh Minh (Αθήνα, 02.07.2018)

Κυριακή, 01 Ιουλίου 2018

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, θα συναντηθεί την Δευτέρα,  2 Ιουλίου και ώρα 11:45, στο Υπουργείο Εξωτερικών, με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών του Βιετνάμ, Pham Binh Minh, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, σε συνέχεια της επίσκεψης που είχε πραγματοποιήσει ο Υπουργός Εξωτερικών στο Ανόι τον Φεβρουάριο του προηγούμενου έτους.

Στην κατ’ ιδίαν συνάντησή τους, οι δύο Υπουργοί θα συζητήσουν την περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Ειδικότερα οι συνομιλίες θα εστιασθούν σε ζητήματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, καθώς και στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων. Έμφαση θα δοθεί στους τομείς του εμπορίου και της οικονομίας, στη μορφωτική και πολιτιστική συνεργασία, στον τουρισμό και στην ναυτιλία. Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών.

Μετά το πέρας των συνομιλιών, περί ώρα 13:15, οι δύο Υπουργοί θα υπογράψουν την Συμφωνία Κατάργησης Θεωρήσεων σε Διπλωματικά Διαβατήρια, και, ακολούθως, περί ώρα 13:20, θα προβούν σε κοινές δηλώσεις στον Τύπο. Η συνάντηση θα συνεχιστεί σε γεύμα εργασίας.