Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Συναντήσεις - Δράσεις - Συμμετοχές arrow Συναντήσεις Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλου, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (Βρυξέλλες 15.05.2018)

Συναντήσεις Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλου, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (Βρυξέλλες 15.05.2018)

Τρίτη, 15 Μαΐου 2018

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, συναντήθηκε σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τους επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών, Ούντο Μπούλμαν, και της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (GUE-NGL), Γκάμπι Τσίμερ, και συζήτησαν σε πολύ φιλικό κλίμα θέματα σχετικά με τον Ευρωπαϊκό Προϋπολογισμό και το Μέλλον της Ευρώπης.

Μετά τις συναντήσεις ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε ότι ο μοναδικός δρόμος για μια πιο δημοκρατική και κοινωνική Ευρώπη περνά μέσα από μια ευρύτατη συνεργασία μεταξύ όλων των προοδευτικών δυνάμεων της αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας και της οικολογίας. Τα πολύ πετυχημένα πειράματα προς την κατεύθυνση αυτή στην Πορτογαλία και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει να επεκταθούν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Νωρίτερα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών παρακολούθησε εκδήλωση της GUE-NGL με ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στους τομείς της διάσωσης και υποστήριξης προσφύγων.