Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Συναντήσεις - Δράσεις - Συμμετοχές arrow Συνδρομή Ελλάδας για την κατάσβεση πυρκαγιών στο Ισραήλ

Συνδρομή Ελλάδας για την κατάσβεση πυρκαγιών στο Ισραήλ

Παρασκευή, 03 Δεκέμβριος 2010

Σε δασική έκταση κοντά στην πόλη Χάιφα του Ισραήλ εκδηλώθηκε σήμερα πυρκαγιά μεγάλης έντασης, η οποία επεκτάθηκε τάχιστα λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν επιτοπίως. Μέχρι στιγμής από τις ισραηλινές Αρχές έχει γίνει γνωστό ότι έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 40 άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί πολλοί ακόμη. Τα μέτωπα της πυρκαγιάς δεν έχουν ακόμη τεθεί υπό έλεγχο.

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ κ. Μπέντζαμιν Νετανιάχου συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος του εξέφρασε τη συμπαράστασή του και την ετοιμότητα της Ελλάδας να συνδράμει τις πυροσβεστικές δυνάμεις του Ισραήλ για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Μετά από σχετικές συνεννοήσεις των δύο πλευρών συμφωνήθηκε η αποστολή 4 πυροσβεστικών αεροσκαφών τύπου CANADAIR, τα οποία θα αναχωρήσουν για το Ισραήλ εντός της σήμερον, για να ενταχθούν το γρηγορότερο δυνατό στον επιχειρησιακό σχεδιασμό των ισραηλινών δυνάμεων.