Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Συναντήσεις - Δράσεις - Συμμετοχές arrow Σύσκεψη υπό τον ΥΦΥΠΕΞ Κ. Τσιάρα για ζήτημα εκκλησιαστικής δικαιοδοσίας σε Κατάρ

Σύσκεψη υπό τον ΥΦΥΠΕΞ Κ. Τσιάρα για ζήτημα εκκλησιαστικής δικαιοδοσίας σε Κατάρ

Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013

Με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Εξωτερικών Κώστα Τσιάρα πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στο Υπουργείο Εξωτερικών, συνάντηση αντιπροσωπειών των Πατριαρχείων Αντιοχείας και Ιεροσολύμων. Κύριο θέμα της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχε και αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ήταν το ζήτημα της εκκλησιαστικής δικαιοδοσίας στο Κατάρ.

Μετά τις συζητήσεις, που διεξήχθησαν σε πνεύμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης και κατανόησης, οι εκπρόσωποι των Πατριαρχείων Αντιοχείας και Ιεροσολύμων επιβεβαίωσαν, ότι κάθε Εκκλησία σέβεται τα όρια της δικαιοδοσίας της άλλης και συμφώνησαν να μεταφέρουν συγκεκριμένες προτάσεις προς τις Ιερές Συνόδους των Εκκλησιών τους, οι οποίες υπηρετούν τον κοινό στόχο της ενότητας της Ορθοδοξίας.

Καταλήγοντας, ο Υφυπουργός Εξωτερικών εξήρε το διαμεσολαβητικό ρόλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου και ευχαρίστησε για τη συμφωνία και για το εποικοδομητικό κλίμα, στο οποίο διεξήχθησαν οι συνομιλίες.