Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Συναντήσεις - Δράσεις - Συμμετοχές arrow Τηλεφωνική επικοινωνία ΥΠΕΞ Δ. Δρούτσα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Τηλεφωνική επικοινωνία ΥΠΕΞ Δ. Δρούτσα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Δευτέρα, 03 Ιανουάριος 2011

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσας είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο προκειμένου να ανταλλάξουν ευχές για τη νέα χρονιά.

Ο κ. Δρούτσας εξήρε το υψηλό πνευματικό έργο του Οικουμενικού Πατριάρχη υπέρ της Χριστιανοσύνης και ευχήθηκε το 2011 να φέρει θετικές εξελίξεις στα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τον Ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης. Εξέφρασε ακόμα τη συμπαράστασή της Ελληνικής Πολιτείας και του Ελληνικού λαού στις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλει ο Οικουμενικός Πατριάρχης για να κρατήσει ζωντανό και δυνατό το φώς της Ορθοδοξίας στην Τουρκία και ολόκληρο τον κόσμο.

Με την ευκαιρία της τηλεφωνικής επικοινωνίας, ο Υπουργός Εξωτερικών ενημερώθηκε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη για τη σημερινή συνάντησή Του με τον Αντιπρόεδρο της Τουρκικής Κυβέρνησης κ. Μπουλέντ Αρίντς. Ο κ. Δρούτσας εξέφρασε την ελπίδα η συμβολική αυτή επίσκεψη στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, που ακολουθεί κάποιες πρόσφατες θετικές ενέργειες εκ μέρους της Τουρκικής Κυβέρνησης έναντι του Οικουμενικού Πατριαρχείου, να συνοδευθεί σύντομα από ουσιαστικότερα βήματα για την αντιμετώπιση των χρονιζόντων προβλημάτων που συνεχίζουν να δημιουργούν προσκόμματα στη λειτουργία και απειλούν την ίδια την επιβίωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Πρόσθεσε δε, ότι σταθερή επιδίωξη της χώρας μας είναι η βελτίωση των σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας, σημειώνοντας ότι προϋπόθεση για αυτό είναι να εκλείψουν εκ μέρους της Τουρκίας, οι συμπεριφορές, που επιβαρύνουν το κλίμα και υπονομεύουν τις προσπάθειες οικοδόμησης εμπιστοσύνης.