Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Συναντήσεις - Δράσεις - Συμμετοχές arrow Υπογραφή Πρωτοκόλλου 7ης Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας-Αιγύπτου

Υπογραφή Πρωτοκόλλου 7ης Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας-Αιγύπτου

Τρίτη, 23 Νοέμβριος 2010

Σήμερα το πρωί, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Σπύρος Κουβέλης και ο Υφυπουργός Επικρατείας της Αιγύπτου, αρμόδιος για θέματα συνεργασίας με τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης και την Ε.Ε., κ. Mustafa Abdou Mohamad Eisa, υπέγραψαν στο Υπουργείο Εξωτερικών το Πρωτόκολλο Συνεργασίας της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής (ΜΔΕ) Ελλάδος – Αιγύπτου.

Με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εργασίες της ΜΔΕ, που αφορούν στη συνεργασία των δύο χωρών στους τομείς των επενδύσεων, του τουρισμού, της ενέργειας (φυσικό αέριο, πετρέλαιο, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας), των κατασκευών, των νέων τεχνολογιών (πληροφορική-τηλεπικοινωνίες), των τραπεζικών υπηρεσιών, των μεταφορών (οδικές, θαλάσσιες, αερομεταφορές), του περιβάλλοντος, της διαχείρισης υδάτινων πόρων και υγρών αποβλήτων και, τέλος, της μορφωτικής και επιστημονικής συνεργασίας.     

Με την ίδια ευκαιρία, υπεγράφησαν επιμέρους Μνημόνια Συνεργασίας μεταξύ του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Έρευνας (ΕΘΙΑΓΕ) και του Egyptian Agricultural Research Center, του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων (ΜΑΙΧ) και του Αιγυπτιακού Υπουργείου Διεθνούς Συνεργασίας, του Πανελληνίου Συνδέσμου Τεχνικών Εταιριών (ΣΑΤΕ) και του Egyptian Association of Construction and Building.