Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Πρώτο Θέμα arrow 66η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών (Σεπτέμβρης, 2011)

66η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών (Σεπτέμβρης, 2011)

Πέμπτη, 15 Σεπτέμβριος 2011

Ο Υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης και ο Υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης μεταβαίνουν στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να συμμετάσχουν στις εργασίες της 66ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Κατά τη διάρκεια της Υπουργικής εβδομάδας και στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης, ο κ. Λαμπρινίδης θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει σε σειρά διμερών και πολυμερών συναντήσεων με ομολόγους του και εκπροσώπους Διεθνών Οργανισμών.  Ειδικότερα, θα συμμετάσχει στο Συμπόσιο Υψηλού Επιπέδου των Ηνωμένων Εθνών για την Καταπολέμηση της Τρομοκρατίας, όπου θα εκφωνήσει ομιλία με τίτλο «Promoting dialogue, understanding and countering the appeal of terrorism».  Θα συμμετάσχει, επίσης, σε συνάντηση Υπουργών Εξωτερικών που διοργανώνουν το Διεθνές Ινστιτούτο Ειρήνης και τα Υπουργεία Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Λουξεμβούργου.

Επιπλέον, ο κ. Υπουργός αναμένεται να συμμετάσχει σε σειρά συναντήσεων με αντικείμενο το Μεσανατολικό καθώς και στην συνάντηση για τη Λιβύη στο πλαίσιο της ομάδας «Φίλων της Λιβύης».  Ο κ. Λαμπρινίδης θα συμμετάσχει, επίσης, και στις συναντήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τους Υπουργούς Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας, καθώς και στις συναντήσεις Περιφερειακών Οργανισμών, συγκεκριμένα του SEECP, της Πρωτοβουλίας Αδριατικής-Ιονίου και του ΟΣΕΠ.

Κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη, ο Υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με εκπροσώπους της ομογένειας και με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο.