Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Πρώτο Θέμα arrow Δήλωση Αν. Υπουργού Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλου, μετά τη συνάντησή του με τον Αν. Πρωθυπουργό της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, αρμόδιο για τις σχέσεις με την Ε.Ε., B. Osmani (Αθήνα, 01.11.2018)

Δήλωση Αν. Υπουργού Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλου, μετά τη συνάντησή του με τον Αν. Πρωθυπουργό της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, αρμόδιο για τις σχέσεις με την Ε.Ε., B. Osmani (Αθήνα, 01.11.2018)

Δήλωση Αν. Υπουργού Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλου, μετά τη συνάντησή του με τον Αν. Πρωθυπουργό της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, αρμόδιο για τις σχέσεις με την Ε.Ε., B. Osmani (Αθήνα, 01.11.2018)Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ: Υποδέχτηκα με χαρά τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, κ. Osmani, στην Ελλάδα, ως φίλο.

Συζητήσαμε για την προώθηση και για το σεβασμό του πνεύματος της Συμφωνίας των Πρεσπών, ως μίας συμφωνίας που δεν επιλύει μόνο ένα πρόβλημα που ταλάνιζε τις δύο χώρες, αλλά και που σταθεροποιεί την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και εξασφαλίζει και την ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών της περιοχής μας. Κάτι που αποτελεί μία πάγια πολιτική της δικής μας πλευράς, ήδη από τη Σύνοδο Κορυφής της Θεσσαλονίκης, η οποία άνοιξε τις ευρωπαϊκές πόρτες στις γειτονικές μας χώρες.

Και έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε μαζί το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», απ’ όπου θα ξεκινήσει η πρώτη, παρθενική πτήση προς τα Σκόπια, τώρα που επιλύθηκε ένα από τα «αγκάθια» που εμπόδιζαν ένα παρόμοιο ταξίδι, δηλαδή η αλλαγή του ονόματος της χώρας αυτής.
Άρα, υποδέχτηκα ως φίλο τον κ. Osmani και προσδοκούμε να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία και στο μέλλον.

Τελευταία ενημέρωση Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2018