Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Πρώτο Θέμα arrow Δήλωση ΥΠΕΞ Σ. Δήμα μετά την επίσκεψη στην έκθεση «Το Άγιον Όρος», στο Βυζαντινό Μουσείο (05.01.2012)

Δήλωση ΥΠΕΞ Σ. Δήμα μετά την επίσκεψη στην έκθεση «Το Άγιον Όρος», στο Βυζαντινό Μουσείο (05.01.2012)

Πέμπτη, 05 Ιανουάριος 2012

Δήλωση ΥΠΕΞ Σ. Δήμα μετά την επίσκεψη στην έκθεση «Το Άγιον Όρος», στο Βυζαντινό Μουσείο (05.01.2012)

Σ. ΔΗΜΑΣ: Τις δύσκολες αυτές ημέρες που περνάει η πατρίδα μας, η χώρα μας, το έθνος μας, «Το Άγιον Όρος» είναι πηγή ελπίδας και αισιοδοξίας. Μέσω της ιερής μοναστικής του κοινότητας μετουσιώνονται πανανθρώπινες και διαχρονικές αξίες, οι οποίες αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του Ελληνισμού και της ελληνικής παράδοσης και στέκονται ως σύμβολο της οικουμενικότητας της Ορθοδοξίας.

Ο ζωγράφος και αρχιτέκτονας, Ευθύμιος Βαρλάμης, με εξαιρετικό τρόπο τα τελευταία τριάντα και πλέον χρόνια, έχει καταφέρει να αναδείξει αυτή τη μοναδικότητα του Αγίου Όρους και αναμφίβολα η έκθεσή του αποτελεί ένα πολύ μεγάλο πολιτιστικό γεγονός. Νομίζω ότι οι επισκέπτες έχουν την αίσθηση ότι ουσιαστικά βρίσκονται στο Άγιον Όρος.

Το Άγιον Όρος μας δίδει ορισμένες αξίες, την πίστη, την εργατικότητα, την αλληλεγγύη, οι οποίες είναι απαραίτητες για να ξεπεράσουμε την κρίση την οποία αντιμετωπίζει η πατρίδα μας.

Σας ευχαριστώ πολύ.