Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Πρώτο Θέμα arrow Δήλωση Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, για το Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών

Δήλωση Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, για το Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών

Παρασκευή, 21 Απρίλιος 2017

Δήλωση Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, για το Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών«Την Κυριακή, μεθαύριο, ξεκινάει η συνάντηση των κρατών με σπουδαίο ιστορικό πολιτισμό, που εξακολουθεί να είναι επίκαιρος σήμερα και να επηρεάζει την ανθρωπότητα, αποτελώντας μορφή ήπιας ισχύος, αλλά και οικονομική δύναμη.

Οργανώσαμε με πρωτοβουλία της Ελλάδος και συνδιοργανωτή τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, τη συνάντηση των 10 κρατών με σημαντικό ιστορικό πολιτισμό που είναι η Κίνα, η Ινδία, το Ιράκ, το Ιράν, η Αίγυπτος, η Ελλάδα, η Ιταλία, το Μεξικό, το Περού και η Βολιβία. Παράλληλα, έχουμε αιτήματα και από άλλες χώρες, προκειμένου να συμμετάσχουν στο μέλλον.

Σε αυτή τη Διεθνή Διάσκεψη έχουμε οργανώσει και πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως είναι μια συναυλία του κ. Μικρούτσικου και μια επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης. Έχουμε οργανώσει Επιστημονικό Συνέδριο, το οποίο θα γίνει με ακαδημαϊκούς από όλες τις προαναφερόμενες χώρες και βέβαια, το κύριο είναι η συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών που θα συζητήσουμε για το πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε, κατά τον καλύτερο τρόπο, προς όφελος της ειρήνης και των λαών μας τη δυνατότητα και τις συνεργασίες μας στον πολιτισμό».