Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Πρώτο Θέμα arrow Δήλωση Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, με το πέρας των συνομιλιών με τον ομόλογό του, N. Dimitrov, παρουσία του Προσωπικού Απεσταλμένου του ΓΓΗΕ, Matthew Nimetz (Βιέννη, 30.03.2018)

Δήλωση Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, με το πέρας των συνομιλιών με τον ομόλογό του, N. Dimitrov, παρουσία του Προσωπικού Απεσταλμένου του ΓΓΗΕ, Matthew Nimetz (Βιέννη, 30.03.2018)

Δήλωση Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, με το πέρας των συνομιλιών με τον ομόλογό του, N. Dimitrov, παρουσία του Προσωπικού Απεσταλμένου του ΓΓΗΕ, Matthew Nimetz (Βιέννη, 30.03.2018)ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υπουργέ, ολοκληρώθηκε ένας κύκλος διαβουλεύσεων για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, σχεδόν μιας εβδομάδας. Φεύγοντας από εδώ είμαστε πιο κοντά στη λύση;

Ν. ΚΟΤΖΙΑΣ: Νομίζω ότι είναι δύσκολα τα βήματα που κάνουμε, αλλά όλα τα βήματα μας φέρνουν πιο κοντά σε πιθανότητα μιας λύσης.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχει υπάρξει κάποια σύγκλιση στα μεγάλα θέματα που χωρίζουν τις δύο χώρες;

Ν. ΚΟΤΖΙΑΣ: Έχει, υπάρξει μία σύγκλιση για τη μέθοδο που θα λύσουμε το ζήτημα. Έχουμε καταγράψει στις λεπτομέρειές του ποια είναι αυτά που συμφωνούμε και ποια που διαφωνούμε. Έχουμε εντοπίσει ποια είναι τα κύρια θέματα για κάθε πλευρά και ελπίζω στην επόμενη συνάντησή μας να είμαστε έτοιμοι για να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα. Επίσης πρέπει να σας πω ότι ήταν σπουδαία η δουλειά που κάνανε οι διπλωμάτες μας που διαμόρφωσαν, παράλληλα με τη συζήτηση για την λύση του ονοματολογικού, τη θετική μελλοντική ατζέντα για τη συνεργασία και την κοινή πορεία των δύο κρατών, εφόσον, όπως ελπίζω, λυθεί το ονοματολογικό.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπάρχει κάποιος σχεδιασμός για τα επόμενα ραντεβού σε επίπεδο Υπουργών;

Ν. ΚΟΤΖΙΑΣ: Ναι, υπάρχουν για όλα τα αναγκαία βήματα, σχεδιασμοί και συμφωνία. Ευχαριστώ πολύ.

Τελευταία ενημέρωση Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2018