Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Πρώτο Θέμα arrow Δήλωση Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, σε δημοσιογράφους κατά την άφιξή του στον χώρο της Διεθνούς Διάσκεψης για το Κυπριακό (Crans-Montana, 03.07.2017)

Δήλωση Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, σε δημοσιογράφους κατά την άφιξή του στον χώρο της Διεθνούς Διάσκεψης για το Κυπριακό (Crans-Montana, 03.07.2017)

Δευτέρα, 03 Ιούλιος 2017

Δήλωση Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, σε δημοσιογράφους κατά την άφιξή του στον χώρο της Διεθνούς Διάσκεψης για το Κυπριακό (Crans-Montana, 03.07.2017)Δημοσιογράφος: Κύριε Υπουργέ, αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί της ουσίας;

Ν. Κοτζιάς: Ξεκινάει μια εβδομάδα, έχουμε ετοιμάσει τα κείμενά μας και τα έχουμε καταθέσει. Αφορούν στο μηχανισμό ελέγχου και εφαρμογής των αποφάσεων, στο ζήτημα της απομάκρυνσης των κατοχικών στρατευμάτων και της κατάργησης των συνθηκών Εγγυήσεων. Νομίζω ότι είναι μια εβδομάδα που χρειάζεται νηφαλιότητα, προσοχή, αναστοχασμό, γιατί η ευθύνη είναι μεγάλη για όλους μας και δε θα επιτρέψουμε σε κάποιους να νομίζουν ότι μπορούν να εμποδίσουν να εξελιχθεί η Κύπρος σε αυτό που ονομάζω - και υιοθέτησε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ- φυσιολογικό κράτος. Όχι σε ένα τέλειο κράτος, αλλά σε ένα κράτος όπως όλα τα άλλα που κανονίζει το ίδιο την τύχη του, αποφασίζει για το μέλλον του και μπορεί να ονειρεύεται ότι τα παιδιά του θα ζήσουν σε ένα ανεξάρτητο και κυρίαρχο κυπριακό κράτος. Ευχαριστώ πολύ.