Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Πρώτο Θέμα arrow Δήλωση Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά,μετά το πέρας της Τετραμερούς Συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Βουλγαρίας, Κροατίας και Ρουμανίας (Νέα Υόρκη, 26.09.2018)

Δήλωση Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά,μετά το πέρας της Τετραμερούς Συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Βουλγαρίας, Κροατίας και Ρουμανίας (Νέα Υόρκη, 26.09.2018)

Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2018

 Δήλωση Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά,μετά το πέρας της Τετραμερούς Συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Βουλγαρίας, Κροατίας και Ρουμανίας (Νέα Υόρκη, 26.09.2018)Μόλις τελειώσαμε τη συνάντηση των τεσσάρων βαλκανικών κρατών που είναι κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συμφωνήσαμε να εντείνουμε τη συνεργασία μας πρώτα από όλα για τη σταθεροποίηση της περιοχής μας. Σχεδιάζουμε μέχρι το τέλος του χρόνου και οι τέσσερις μαζί να επισκεφθούμε την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία, προκειμένου να δούμε τον τρόπο με τον οποίο θα τους βοηθήσουμε στη διαδικασία της ευρωπαϊκής τους προσέγγισης.

Συμφωνήσαμε, επίσης, να κάνουμε κοινό ταξίδι στις αρχές του επόμενου χρόνου στη Μέση Ανατολή, να πάμε σε σειρά κρατών, για να δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε στη σταθεροποίηση της Ανατολικής Μεσογείου.

Τώρα, σήμερα, έχουμε σειρά από διμερείς συναντήσεις, γύρω στις δέκα, με κράτη-μέλη του ΟΗΕ, όπως είναι η Ιορδανία, όπως είναι ο Λίβανος κι ούτω καθεξής. Κι επίσης, θα συμμετάσχουμε δραστήρια σε μια Διεθνή Διάσκεψη για το συριακό.

Φέτος επεκτείναμε τις συναντήσεις μας με τις περισσότερες από τις χώρες της Μέσης Ανατολής, της Λατινικής Αμερικής και της Ασίας. Κάναμε δεκάδες συναντήσεις που δείχνουν τον αναβαθμισμένο ρόλο της χώρας μας και τη διεθνή αναγνώριση που έχει πάρει χάριν και μέσω των πρωτοβουλιών της.