Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Πρώτο Θέμα arrow Δηλώσεις ΥΠΕΞ Σ. Δήμα και Αρχιεπίσκοπου Αθηνών κ. Ιερώνυμου, μετά τη συνάντησή τους (19.12.2011)

Δηλώσεις ΥΠΕΞ Σ. Δήμα και Αρχιεπίσκοπου Αθηνών κ. Ιερώνυμου, μετά τη συνάντησή τους (19.12.2011)

Δευτέρα, 19 Δεκέμβριος 2011

Δηλώσεις ΥΠΕΞ Σ. Δήμα και Αρχιεπίσκοπου Αθηνών κ. Ιερώνυμου, μετά τη συνάντησή τους (19.12.2011) Σ. ΔΗΜΑΣ: Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα και ουσιαστική συνάντηση. Ανταλλάξαμε με τον Μακαριώτατο ορισμένες σκέψεις και απόψεις για τις σχέσεις της Εκκλησίας σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο και το ρόλο που παίζει η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία στην περιοχή αυτή, δεδομένης και της αστάθειας την οποία παρουσιάζει και των προβλημάτων τα οποία αντιμετωπίζουν οι Ορθόδοξες Εκκλησίες στην περιοχή. Επίσης, συζητήσαμε για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία και το ρόλο της Εκκλησίας και την ουσιαστική συμβολή της στην αντιμετώπιση της κρίσης. Διαβεβαίωσα τον Αρχιεπίσκοπο ότι η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εξωτερικών στα θέματα της αρμοδιότητάς του θα είναι αρωγός.

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ: Κι εγώ με πολλή χαρά θα ήθελα να δηλώσω ότι η συζήτησή μας ήταν πολύ ουσιαστική σήμερα με τον κύριο Υπουργό και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκεται εδώ από τους συνεργάτες του. Ήταν καλή ευκαιρία, καθώς μόλις επέστρεψα από την Κύπρο και ένα θέμα, που κι εκεί συζητήσαμε, αλλά που μας απασχολεί γενικά, είναι οι θέσεις των Χριστιανών μέσα στη λεκάνη της Μεσογείου και στις χώρες οι οποίες δοκιμάζονται. Μετά μιλήσαμε και για τα θέματα τα δικά μας εδώ, της Εκκλησίας μας, και ιδιαίτερα τα θέματα της οικονομικής ανέχειας, τις δυσκολίες πολλών ανθρώπων και την υποχρέωση που έχουμε να συνεργαστούμε Εκκλησία και Πολιτεία, ώστε να ανακουφίσουμε τους ανθρώπους αυτούς, ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες. Κατά τα άλλα ευχηθήκαμε να περάσουμε καλά τις ημέρες αυτές και μετά τις γιορτές θα έχουμε κάτι περισσότερο να πούμε με τον κύριο Υπουργό.

Σ. ΔΗΜΑΣ: Καλές γιορτές.