Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Πρώτο Θέμα arrow Δηλώσεις ΥΠΕΞ Σ. Δήμα και Προέδρου Νέας Δημοκρατίας Α. Σαμαρά, μετά την ενημερωτική συνάντηση στο Υπουργείο Εξωτερικών

Δηλώσεις ΥΠΕΞ Σ. Δήμα και Προέδρου Νέας Δημοκρατίας Α. Σαμαρά, μετά την ενημερωτική συνάντηση στο Υπουργείο Εξωτερικών

Πέμπτη, 29 Δεκέμβριος 2011

Δηλώσεις ΥΠΕΞ Σ. Δήμα και Προέδρου Νέας Δημοκρατίας Α. Σαμαρά, μετά την ενημερωτική συνάντηση στο Υπουργείο Εξωτερικών

Σ. ΔΗΜΑΣ: Καλωσορίσαμε τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κύριο Αντώνη Σαμαρά. Συζητήσαμε σειρά θεμάτων, από θέματα που αφορούν την οργάνωση του Υπουργείου Εξωτερικών και την καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία του, μέχρι τα θέματα εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας, καθώς επίσης και θέματα των σχέσεών μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, θέματα αποδήμου ελληνισμού και διεθνών οικονομικών σχέσεων. Είχαμε την ευκαιρία να ενημερώσουμε για όλα αυτά τα θέματα τον κύριο Πρόεδρο.

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Δήμα και τους συνεργάτες του για την πλήρη ενημέρωση που είχα. Χαίρομαι γιατί υπάρχει στενή παρακολούθηση και σωστοί χειρισμοί, σωστές επιλογές στα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τον Τόπο, σε σχέση με τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής.

Θα πω μόνο ένα πράγμα: Με απασχολεί πάρα πολύ το τεράστιο πρόβλημα του προϋπολογισμού του Υπουργείου, ο οποίος έχει φτάσει στο απίστευτο ποσοστό του 0,17% του συνολικού προϋπολογισμού της χώρας. Θεωρώ ότι σε ένα υπουργείο τέτοιας καταλυτικής σημασίας, πολυσήμαντης για τα ζητήματα του Έθνους, του Ελληνισμού, της Πατρίδας μας, αυτό το 0,17% πρέπει να ανατραπεί τώρα. Και είναι πάνω από λιτότητες και πέρα και πάνω από την αναγκαστικά δύσκολη, δεινή θέση στην οποία βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα και η Οικονομία της. Μιλάμε για ελάχιστα χρήματα τα οποία δεν θα ρίξουν έξω κανέναν προϋπολογισμό, αλλά μπορούν να ρίξουν έξω βασικές επιδιώξεις που έχει η χώρα μας. Μένω, λοιπόν σε αυτό. Θα ήθελα και πάλι να ευχαριστήσω τον υπουργό και τους υπουργούς και όλο το δυναμικό του υπουργείου για αυτή την πλήρη και λεπτομερέστατη ενημέρωση που είχα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ένα σχόλιο για τις αποκαλύψεις Γιλμάζ, θα μας κάνετε κ. Πρόεδρε;

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Με έχει καλύψει πλήρως η θέση που έχει πάρει το υπουργείο Εξωτερικών.