Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Πρώτο Θέμα arrow Δηλώσεις Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, κατά την άφιξή του στη 2η Διάσκεψη της Ρόδου για την Ασφάλεια και Σταθερότητα (Ρόδος, 22.05.2017)

Δηλώσεις Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, κατά την άφιξή του στη 2η Διάσκεψη της Ρόδου για την Ασφάλεια και Σταθερότητα (Ρόδος, 22.05.2017)

Δευτέρα, 22 Μάιος 2017

Δηλώσεις Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, κατά την άφιξή του στη 2η Διάσκεψη της Ρόδου για την Ασφάλεια και Σταθερότητα (Ρόδος, 22.05.2017)Ν. ΚΟΤΖΙΑΣ: Έχουν έρθει αντιπροσωπείες από εννέα αραβικά κράτη, συν εκπρόσωποι του Αραβικού Συνδέσμου, σύνολο δηλαδή δέκα. Και έχουν έρθει επτά ευρωπαϊκά κράτη. Έχουμε, επίσης, μια αντιπροσωπεία σε πρεσβευτικό επίπεδο της Ινδονησίας που της παραχωρήσαμε το καθεστώς του παρατηρητή.

Έτσι, είμαστε συνολικά 18 αντιπροσωπείες. Πέρυσι ήμασταν 11. Αυξάνεστε και πληθύνεστε λοιπόν. Έχω να τους κάνω μια σοβαρή πρόταση. Να δημιουργήσουμε μια δομή στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως ήταν η ΔΑΣΕ για την Ευρώπη, καθώς και σειρά από συνεργασίες, τις οποίες φαντάζομαι θα τις ακούσετε τώρα που θα αρχίσουμε.

Ευχαριστώ πάρα πολύ για την παρουσία σας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υπουργέ μια δήλωση για τον κ. Τσαβούσογλου;

Ν. ΚΟΤΖΙΑΣ: Είμαστε σε μια Διάσκεψη για την Ανατολική Μεσόγειο χωρίς την Τουρκία. Ευχαριστώ πολύ.