Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Πρώτο Θέμα arrow Δηλώσεις Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, σε δημοσιογράφους κατά την άφιξή του στον χώρο της Διεθνούς Διάσκεψης για το Κυπριακό (Crans-Montana, 29.06.2017)

Δηλώσεις Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, σε δημοσιογράφους κατά την άφιξή του στον χώρο της Διεθνούς Διάσκεψης για το Κυπριακό (Crans-Montana, 29.06.2017)

Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017

Δηλώσεις Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, σε δημοσιογράφους κατά την άφιξή του στον χώρο της Διεθνούς Διάσκεψης για το Κυπριακό (Crans-Montana, 29.06.2017)Ν. Κοτζιάς: Καλημέρα σας. Δεν έχουν ανοίξει όλα τα χαρτιά, όπως άλλωστε συμβαίνει σε μια διαπραγμάτευση. Εμείς προσπαθούμε να ανοίξουμε τη συζήτηση και να δείξουν όλοι τις πραγματικές τους προθέσεις και αυτές να είναι όσο το δυνατόν καλύτερες.

Δημοσιογράφος: Αναμένουμε ότι θα γίνει αύριο αυτό με την έλευση του κ. Γκουτέρες;

Ν. Κοτζιάς: Φαντάζομαι ότι αύριο θα εκδηλωθεί περισσότερο η διάθεση του καθενός. Αλλά εμείς πρέπει να κερδίσουμε και τη σημερινή ημέρα.

Δημοσιογράφος: Ως προς την πρόταση που περιέγραψε χθες ο κ. Τσαβούσογλου, έχουν διαρρεύσει κάποια στοιχεία της. Δε σας εξέπληξαν; Θεωρείτε ότι ήταν αναμενόμενα;

Ν. Κοτζιάς: Όπως, είπα, κινείται γύρω από αυτά που έκαναν στη διαδικασία του Σχεδίου Ανάν. Αν δεν τα είχαμε μελετήσει από τότε, θα ήμαστε αδιάβαστοι.