Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Πρώτο Θέμα arrow Επίσημη επίσκεψη ΠτΔ κ. Κ. Παπούλια στο Ισραήλ και στην Παλαιστινιακή Αρχή (10-13/7/11)

Επίσημη επίσκεψη ΠτΔ κ. Κ. Παπούλια στο Ισραήλ και στην Παλαιστινιακή Αρχή (10-13/7/11)

Κυριακή, 10 Ιούλιος 2011

Επίσημη επίσκεψη ΠτΔ κ. Κ. Παπούλια στο Ισραήλ και στην Παλαιστινιακή Αρχή (10-13/7/11)

Τριήμερη επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ και στην Παλαιστινιακή Αρχή πραγματοποιεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας. 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο κ. Παπούλιας θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Ισραήλ Σίμον Πέρες, ενώ θα μεταβεί στην Ραμάλα, όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς. Ο κ. Παπούλιας θα επισκεφθεί ακόμη το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και τον Πατριάρχη κ.κ. Θεόφιλο και θα συναντηθεί, μεταξύ άλλων, με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, τον Πρόεδρο της Βουλής Ρέβεν Ρίβλιν, τον Υπουργό Εξωτερικών Αμπιγκντορ Λίμπερμαν και την Αρχηγό της Αντιπολίτευσης Τζίπι Λίβνι. Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί το Μουσείο Ολοκαυτώματος, θα συμμετάσχει σε συμβολική δενδροφύτευση στο Δάσος των Εθνών, θα δεχθεί Έλληνες επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος, ενώ στην Ραμάλα θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο Γιασέρ Αραφάτ και θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία Συνδέσμου Ελληνίδων της Παλαιστίνης. Το πρόγραμμα της επίσκεψης ολοκληρώνεται το απόγευμα της Τρίτης, με τον χαιρετισμό που θα απευθύνει ο κ. Παπούλιας στο Ελληνο-ισραηλινό επιχειρηματικό Φόρουμ για Επενδύσεις και Εμπόριο.

Τον Πρόεδρο θα συνοδεύσουν ο Υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης, ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης.