Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Πρώτο Θέμα arrow Επίσκεψη εργασίας ΥΠΕΞ Σ. Λαμπρινίδη στο Ζάγκρεμπ, το Βελιγράδι και την Πρίστινα (6-8.9.2011)

Επίσκεψη εργασίας ΥΠΕΞ Σ. Λαμπρινίδη στο Ζάγκρεμπ, το Βελιγράδι και την Πρίστινα (6-8.9.2011)

Δευτέρα, 05 Σεπτέμβριος 2011

Από αύριο Τρίτη 6 έως και την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011 ο Υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης θα πραγματοποιήσει επισκέψεις εργασίας στο Ζάγκρεμπ, το Βελιγράδι και την Πρίστινα.

Στο Ζάγκρεμπ, ο κ. Λαμπρινίδης θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κροατίας Gordan Jandroković, με τον οποίον θα συζητήσουν θέματα διμερούς και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος. Το πρόγραμμα του κ. Υπουργού περιλαμβάνει ακόμη συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Ivo Josipović, την Πρωθυπουργό Jadranka Kosor και τον Αντιπρόεδρο της Βουλής και Πρόεδρο της Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης Neven Mimica καθώς και ομιλία στο κροατικό Υπουργείο Εξωτερικών με θέμα «Η ευρωπαϊκή προοπτική της γειτονιάς μας σε καιρό κρίσης».

Κατά την επίσκεψή του στη Σερβία, ο Υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον ομόλογό του Vuk Jeremić, με τον οποίον θα έχουν κατ’ ιδίαν συνομιλίες για περιφερειακά θέματα καθώς και για την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, ενώ θα συναντηθεί και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Boris Tadić, την Πρόεδρο της σερβικής Εθνοσυνέλευσης Slavica Đukić Dejanović και τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης αρμόδιο για θέματα ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης Bozidar Djelic. Επίσης, κατά την παραμονή του στο Βελιγράδι ο κ. Υπουργός θα έχει συνάντηση με τον Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Ειρηναίο.

Τέλος, στην Πρίστινα όπου θα μεταβεί την Πέμπτη 8/9, ο κ. Λαμπρινίδης θα συναντηθεί με τον κ. Hashim Thaçi ενώ θα επισκεφθεί και το Μοναστήρι της Gracanica, όπου θα συναντηθεί με τον Επίσκοπο Ράσκας και Πριζρένης Θεοδόσιο.