Σάββατο, 21 Απριλίου 2018
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Πρώτο Θέμα arrow Επίσκεψη Προέδρου της Δημοκρατίας στη Ρουμανία (Βουκουρέστι, 28-29.06.11)

Επίσκεψη Προέδρου της Δημοκρατίας στη Ρουμανία (Βουκουρέστι, 28-29.06.11)

Δευτέρα, 27 Ιούνιος 2011

Στις 28 και 29 Ιουνίου 2011, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Ρουμανία, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Λαμπρινίδη.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης ο κ. Παπούλιας θα συναντηθεί με την πολιτειακή, την πολιτική και την εκκλησιαστική ηγεσία της χώρας, ενώ θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών του Ελληνορουμανικού Επιχειρηματικού Φόρουμ.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ρουμανίας, τον Πρωθυπουργό, την Πρόεδρο της Βουλής, τον Πρόεδρο της Γερουσίας και τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Ο κ. Παπούλιας θα μεταβεί στο Πατριαρχικό Μέγαρο, όπου θα συναντηθεί με τον Πατριάρχη κ. Δανιήλ, ενώ θα έχει συναντήσεις και με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας. Ακόμη, θα επισκεφθεί την ρουμανική Ακαδημία, θα παρευρεθεί στην τελετή αποκαλυπτηρίων προτομής του Ελευθερίου Βενιζέλου και θα βραβεύσει την ελληνίστρια Έλενα Λαζάρ. Ανάμεσα στις δύο χώρες θα υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας στον αγροτικό τομέα.