Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Πρώτο Θέμα arrow Επίσκεψη ΥΦΥΠΕΞ Δ. Δόλλη στη Λιβύη - Παράδοση 24 τόνων πόσιμου νερού και επαφές με ηγεσία του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου

Επίσκεψη ΥΦΥΠΕΞ Δ. Δόλλη στη Λιβύη - Παράδοση 24 τόνων πόσιμου νερού και επαφές με ηγεσία του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου

Τετάρτη, 07 Σεπτέμβριος 2011

Την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης, συνοδευόμενος από ομάδα στελεχών του Υπουργείου Εξωτερικών, αναχώρησε με δύο μεταγωγικά αεροσκάφη C-130 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας για την Τρίπολη της Λιβύης, όπου μετέφεραν 24 τόνους (48,000 φιάλες) πόσιμου νερού.  

Εν συνεχεία, η ομάδα μετέβη στη Βεγγάζη, όπου ο κ. Δόλλης πραγματοποίησε επαφές με την ηγεσία του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου και επισκέφθηκε την Πλατεία Ελευθερίας .

Οι συναντήσεις του κ. Δόλλη με τον Πρόεδρο του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου Μουσταφά Αμπντέλ Ζαλί, τον Αντιπρόεδρο Αμπντούλ Χαφίζ Γκόγκα και τον αρμόδιο επί πολιτικών θεμάτων Φατχί Μπαζαά υπήρξαν θερμές και γόνιμες. Ο κ. Δόλλης έστειλε σαφές μήνυμα ότι Ελλάδα βρίσκεται στο πλευρό του λιβυκού λαού και εξέφρασε την πρόθεση της Ελλάδας να προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια σε όλους τους τομείς.  Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκαν τα πρώτα βήματα για την συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ στην αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης της Τρίπολης αλλά και για την  συνεργασία σε άλλους τομείς όπως την υγεία, τον τουρισμό και την εκπαίδευση. 

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη βοήθεια της χώρας μας και τη μελλοντική συνεργασία σε πολλούς τομείς, επισημαίνοντας τους στενούς ιστορικούς δεσμούς και τις σχέσεις καλή γειτονίας που πάντα συνέδεαν τις δύο χώρες.  Επιπλέον τόνισε την ανάγκη εκδημοκρατισμού της Λιβύης, μέσα από ειρηνικές εκλογές για ένα μέλλον που θα εμπεριέχει τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τέλος, ο κ Δόλλης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και άλλα μέλη της ελληνικής παροικίας στο ελληνικό σχολείο στη Βεγγάζη.