Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2018
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Πρώτο Θέμα arrow Επίσκεψη ΥΠΕΞ Δ. Δρούτσα στο Λονδίνο (15-17.02.2011)

Επίσκεψη ΥΠΕΞ Δ. Δρούτσα στο Λονδίνο (15-17.02.2011)

Παρασκευή, 18 Φεβρουάριος 2011

Επίσκεψη ΥΠΕΞ Δ. Δρούτσα στο Λονδίνο (15-17.02.2011)

Ο ΥΠΕΞ Δ. Δρούτσας πραγματοποίησε επίσκεψη στο Λονδίνο από 15 έως 17 Φεβρουαρίου 2011, στο πλαίσιο της οποίας συναντήθηκε με τον Βρετανό ομόλογό του W. Hague, καθώς και με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΝΑΤΟ, D. Lidington, με τους οποίους συζήτησε τόσο θέματα διμερούς ενδιαφέροντος όσο και ζητήματα περιφερειακής πολιτικής και κυρίως τις πρόσφατες εξελίξεις στη Βόρεια Αφρική και στη Μέση Ανατολή.

Επίσης, ο κ. Δρούτσας είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, υπό το φως και της πρόσφατης επίσκεψής του στη Λευκωσία, που ήταν και ο αμέσως προηγούμενος σταθμός του ταξιδιού του. Για το Κυπριακό ενημέρωσε ο Έλληνας ΥΠΕΞ και τον Αρχηγό της Αντιπολίτευσης κ. Ed Miliband και τον σκιώδη Υπουργό Εξωτερικών κ. Douglas Alexander. Σε όλους τους συνομιλητές του κ. Δρούτσας τόνισε ότι η Ελλάδα συμπαρίσταται στις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας για την εξεύρεση δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης, που θα βασίζεται στις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και την εφαρμογή του κοινοτικού κεκτημένου.

Κατά την παραμονή του στο Λονδίνο, ο ΥΠΕΞ συναντήθηκε ακόμη με το Γενικό Γραμματέα του Διεθνούς Οργανισμού Ναυτιλίας (ΙΜΟ) κ. Ευθ. Μητρόπουλο, τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ.κ. Γρηγόριο, ενώ παραχώρησε σειρά συνεντεύξεων σε διεθνή και ομογενειακά μέσα ενημέρωσης, καθώς και στους Έλληνες ανταποκριτές στο Λονδίνο.

Ο Δ. Δρούτσας αναχώρησε από το Λονδίνο για τη Νέα Υόρκη, όπου θα έχει συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών κ. Ban Ki-moon.