Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Πρώτο Θέμα arrow Μήνυμα Υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά για την 9η Μαΐου, Ημέρα της Ευρώπης

Μήνυμα Υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά για την 9η Μαΐου, Ημέρα της Ευρώπης

Τρίτη, 09 Μάιος 2017

Μήνυμα Υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά για την 9η Μαΐου, Ημέρα της ΕυρώπηςΚατά τη σημερινή ιστορική επέτειο της «Διακήρυξης Σουμάν» οφείλουμε όλοι να αναλογιστούμε τις σύγχρονες προκλήσεις και τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Οφείλουμε να αναζωογονήσουμε τις αρχές και τις αξίες που διαμόρφωσαν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, όπως εκείνες της δημοκρατίας, της ισονομίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης και να εργαστούμε ώστε η Ευρώπη και η ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική να αποκτήσει στρατηγική σκέψη για να αντιμετωπίσει το υφιστάμενο έλλειμμα ηγεσίας. Οφείλουμε να ξαναδώσουμε προοπτική στους λαούς μας και να αγωνιστούμε για μια Ευρώπη που θα εγκαταλείψει τις τιμωρητικές πολιτικές που λειτουργούν αντιπαραγωγικά και επιτείνουν τα υφιστάμενα προβλήματα.

Η Ελλάδα, ως ενεργό μέλος της ΕΕ, θα συνεχίσει να ασκεί μια ενεργητική και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, προωθώντας σειρά διεθνών πρωτοβουλιών με γνώμονα την εδραίωση της ειρήνης και της σταθερότητας, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στις γειτονικές περιοχές.