Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Πρώτο Θέμα arrow Ομιλία Υπουργού Εξωτερικών στο Foreign Policy Association (Νέα Υόρκη, 20.9.2011)

Ομιλία Υπουργού Εξωτερικών στο Foreign Policy Association (Νέα Υόρκη, 20.9.2011)

Τετάρτη, 21 Σεπτέμβριος 2011

 Ομιλία Υπουργού Εξωτερικών στο Foreign Policy Association (Νέα Υόρκη, 20.9.2011) Τις ευκαιρίες που προσφέρονται στην Ελλάδα για επενδύσεις και ανάπτυξη, παρουσίασε εκτενώς ο Υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης, μιλώντας σε δείπνο που παρατέθηκε προς τιμήν του από το Foreign Policy Association στη Νέα Υόρκη, όπου βρίσκεται συμμετέχοντας στις εργασίες της 66ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Ο κ. Λαμπρινίδης αναφέρθηκε στους παράγοντες που δημιούργησαν την ελληνική αλλά και γενικότερα την ευρωπαϊκή οικονομική κρίση, με ιδιαίτερη έμφαση στο πρόβλημα του ελλείμματος, την υπερδιόγκωση του δημόσιου τομέα, τη φοροδιαφυγή, καθώς και τη ρευστή κατάσταση που επικράτησε στις χρηματοοικονομικές αγορές.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο αναφέρθηκε στις θυσίες που κάνει τώρα ο ελληνικός λαός για να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες αλλά χρονίζουσες από καιρό αλλαγές στον κορμό της ελληνικής οικονομίας. Παρουσίασε το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που έχει εκπονηθεί και που αποσκοπεί τόσο στην εξυγίανση και στην αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτιών της δημοσιονομικής ανισορροπίας, όσο και στην ενίσχυση της ανάπτυξης, της διαφάνειας στο δημόσιο βίο και της ανταγωνιστικότητας.

Ο κ. Λαμπρινίδης τόνισε με έμφαση, όπως και νωρίτερα κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, ότι η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει, θα παραμείνει στην Ευρωζώνη και θα τα καταφέρει χάρη στη "γενναία προσπάθεια" του ελληνικού λαού. Αναφέρθηκε, τέλος, στις προοπτικές που διανοίγονται, παρά τα σημερινά προβλήματα, τονίζοντας ιδιαίτερα τις επενδυτικές ευκαιρίες στη χώρα μας.