Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Πρώτο Θέμα arrow Περιοδεία ΥΠΕΞ Σ. Λαμπρινίδη σε Αίγυπτο, Ιορδανία και Λίβανο (12-14.10.2011)

Περιοδεία ΥΠΕΞ Σ. Λαμπρινίδη σε Αίγυπτο, Ιορδανία και Λίβανο (12-14.10.2011)

Τρίτη, 11 Οκτώβριος 2011

Από την Τετάρτη 12 έως και την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011, ο Υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, από το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών καθώς και από εκπροσώπους θεσμικών φορέων του επιχειρηματικού κόσμου, θα πραγματοποιήσει επισκέψεις στην Αίγυπτο, την Ιορδανία και το Λίβανο.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του Υπουργού Εξωτερικών θα είναι το Κάιρο, όπου ο κύριος Λαμπρινίδης θα έχει συναντήσεις με τον Υπουργό Εξωτερικών, τον Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου καθώς και τον Αναπληρωτή Υπουργό Επενδύσεων. Ακόμα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη σε συγκρότημα ελληνικών σχολείων και συναντήσεις με μέλη της Ομογένειας και εκπροσώπους ελληνικών επιχειρήσεων στην Αίγυπτο.

Την Πέμπτη 13 του μηνός ο Υπουργός θα μεταβεί στο Αμμάν, όπου θα έχει συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Εξωτερικών, με μέλη της Γερουσίας, με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της Βουλής καθώς και με τον Υπουργό Σχεδιασμού και Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας. Επίσης, θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με το προεδρείο του Συλλόγου Ελληνο-Ιορδανικής Φιλίας καθώς και με τις κοινοβουλευτικές επιτροπές «Εξωτερικών Υποθέσεων» και «Φιλίας Ιορδανίας-Ελλάδας».

Τελικός σταθμός της περιοδείας θα είναι η Βηρυττός, όπου ο κύριος Υπουργός θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρόεδρο της Βουλής και τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου καθώς και με τον Υπουργό Εξωτερικών. Ακόμη, ο κ. Λαμπρινίδης θα αποκαλύψει σε ειδική τελετή στην παλαιά ελληνική Πρεσβεία, αναμνηστική πλάκα προς τιμήν του Γ. Σεφέρη.