Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2018
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Πρώτο Θέμα arrow Συνάντηση Υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά με Ειδικό Σύμβουλο Γεν. Γραμματέα Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, κ. Espen Barth Eide (Ν. Υόρκη, 28.09.15)

Συνάντηση Υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά με Ειδικό Σύμβουλο Γεν. Γραμματέα Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, κ. Espen Barth Eide (Ν. Υόρκη, 28.09.15)

Τρίτη, 29 Σεπτέμβριος 2015

Πραγματοποιηθείσα συνάντηση Υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά με Ειδικό Σύμβουλο Γεν. Γραμματέα Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, κ. Espen Barth Eide (Ν. Υόρκη, 28.09.15)Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Κοτζιάς, στο περιθώριο της 70ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Ν. Υόρκη, είχε, σήμερα, εκτενή συνάντηση με τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, κ. Espen Barth Eide.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, έγινε μία συνολική επισκόπηση της κατάστασης και της πορείας των διαπραγματεύσεων και ο κ. Κοτζιάς εξέθεσε τις απόψεις και τους προβληματισμούς της ελληνικής Κυβέρνησης όσον αφορά την πορεία επίλυσης του Κυπριακού, θέτοντας επισταμένως το ζήτημα των εγγυήσεων και της ανάγκης απόσυρσης των κατοχικών δυνάμεων από την Κύπρο.